Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Як розпочати онлайн-бізнес з продажу футболок: Покрокове керівництво


Як розпочати онлайн-бізнес з продажу футболок: Покрокове керівництво

Футболки це не просто елемент повсякденного одягу, це той одяг, який показує наші особисті якості, інтереси та індивідуальність.

Продаж футболок через інтернет став популярним особливо серед підприємців та художників, які шукають відносно недорогий спосіб відкрити свій бізнес. Крім того, аналітики повідомляють, що до 2025 року оборот на світовому ринку у цій сфері перевищить 10 мільярдів доларів.

Очевидно, що таке зростання популярності продажів футболок спричиняє жорстку конкуренцію на ринку. Але створивши бренд для конкретної цільової аудиторії та розробивши дизайн футболок, який буде затребуваний серед покупців, ви зможете досягти успіху.

У цій статті ви дізнаєтеся, як розпочати бізнес з продажу футболок онлайн, який буде приносити додатковий дохід у довгостроковій перспективі.

Зміст

Як почати онлайн-бізнес з продажу футболок, крок за кроком

1. Вибираємо нішу

Правильна ніша допоможе вашому онлайн-бізнесу з продажу футболок виділитися та швидше залучити потрібну цільову аудиторію, не спустошуючи при цьому бюджет.

Однією з найважливіших складових успішної моделі бізнесу з продажу футболок є здатність виділитися, і одним із найкращих способів зробити це є орієнтування на певну цільову аудиторію чи групу інтересів (нішу).

Як правило, такі ніші, як "футболки для людей, яким подобаються кумедні написи", будуть надто широкими, щоб такий бізнес міг бути помітним на ринку. Вам необхідно вибрати більш вузький напрямок. Прикладом більш конкретної ніші можуть бути футболки із кумедними слоганами для лікарів та медсестер, або для власників собак, як показано нижче.

Футболка із забавним слоганом для власника собаки Фото від ThinkPup

Існує безліч способів знайти та проаналізувати нішу. Ось ті, які ми радимо використовувати насамперед:

  • Відвідайте пабліки вашої ніші в Reddit та оцініть кількість передплатників та рівень зацікавленості.
  • Використовуйте інструмент Audience Insights від Facebook, щоб оцінити розмір вашої ніші у соцмережі.
  • Перегляньте список популярних хобі у Вікіпедії.
  • Враховуйте свої власні уподобання та спільноти, які цікаві вам – іноді варто довіряти своїй інтуїції.

Після того як ви звузите свою нішу, складіть бізнес-план для вашого бізнесу, який визначить ваші цілі та включатиме різні канали та способи продажу футболок на замовлення. А потім подумайте, як ви можете реалізувати цей план.

2. Знаходимо постачальника якісних футболок

Наступний важливий крок – це пошук постачальників. Не всі футболки однакові, як і не всі малюнки для друку. Якість має першочергове значення для вашого бренду та його успіху, тому важливо глибоко вивчити деталі постачальників та вибирати футболки з розумом.

Коли ви починаєте онлайн-бізнес з продажу футболок, може виникнути спокуса пожертвувати якістю заради вищого прибутку. Але подумайте, як якість вплине на рішення покупця розповісти про ваш бренд і зробити покупку знову.

Вибір якісної футболки включає кілька факторів, у тому числі посадку, розмір, матеріал, м'якість і вагу. Наприклад, чудовою відправною точкою для вибору футболки є огляд журналу T-Shirt Magazine. Там ви побачите актуальні та популярні футболки з принтами.

Після того як ви зупините свій вибір на конкретних моделях, рекомендуємо замовити зразки. Таким чином ви зможете наочно побачити продукт і ухвалити обґрунтоване остаточне рішення про його якість.

Відео-курс від команди Shopify:
Докладніше

3. Створюємо власний дизайн футболок

Наступне, що потрібно зробити, це придумати дизайн. Ось найпростіші способи, що допоможуть вам створити дизайни футболок.

Пошук найбільш продаваних дизайнів та ніші

Якщо ви застрягли у пошуку ніші та ідеї для дизайну футболок, то для початку варто подивитися, що добре продається на даний момент.

Нижче наведено список сторінок деяких провідних графічних ринків. Ви можете використовувати їх розділи "кращі продавці" і "найпопулярніші", щоб знайти дизайни, що добре продаються. Це допоможе вам краще розібратися в ринку та визначитися з нішою та дизайном для футболок.

Ви також можете використовувати сервіс Google Trends для того, щоб дізнатися, які теми цікавлять людей в даний час. Можливо, у вас з'являться деякі творчі ідеї для вашого онлайн-бізнесу з продажу футболок.

Пошук досвідченого дизайнера

Як тільки у вас з'явиться ідея для дизайну футболок, вам доведеться зайнятися їхньою розробкою. Якщо у вас є Adobe Photoshop або аналогічна програма редагування зображень, тоді ви легко зможете створити кілька відмінних дизайнів самостійно. Однак, якщо у вас мало навичок у цій справі, то доведеться вдатися до допомоги професіонала.

Існує безліч інструментів та торгових майданчиків, які можна використовувати для пошуку графічного дизайнера.

Участь у дизайнерських спільнотах

Dribbble це спільнота для дизайнерів. Знайдіть потрібний вам стиль, напишіть тим дизайнерам, які вам сподобалися, та запропонуйте їм співпрацю.

Спільнота для дизайнерів Dribbble

Behance – це чудова платформа, яка може виявитися корисною. Там ви побачите портфоліо різних дизайнерів з усього світу, які спеціалізуються на ілюстраціях, нішах, стилях та на багато чому іншому. Якщо вам сподобається якийсь дизайнер, ви можете просто зв'язатися з ним та отримати консультацію щодо дизайну футболок на замовлення.

Платформа Behance

Онлайн-біржі фрілансу

Є й інші варіанти, які можна спробувати. Це популярні мережі фрілансу, такі як Freelancer та Upwork. Ви можете швидко знайти кваліфікованих дизайнерів, подивитися їх минулі успіхи в роботі та портфоліо. Якщо вам хтось сподобається, ви можете зв'язатися з ним прямо на платформі та одразу ж найняти його на роботу.

Біржа фрілансу Upwork

Придбання готового дизайну футболок

Якщо вам з якихось причин важко знайти дизайнера для того, щоб розпочати бізнес із продажу футболок в інтернеті, то ви завжди можете купити готові дизайни. Майте на увазі, що якщо ви вирішите піти цим шляхом, то велика ймовірність того, що інші люди вже продають такий дизайн. Це буде заважати вашому бізнесу із продажу футболок виділитися серед конкурентів.

Ось найбільш популярні майданчики з продажу готового дизайну для футболок:

  • Designious: продає векторні пакети та PNG дизайни футболок, а також кліп-арт для створення власної продукції.
  • Tshirt Factory: пропонує різноманітні векторні зображення (від олд-скула та панк-рейву до вуличного стилю) для підприємств друку на футболках.
  • Creative Market: не спеціалізується виключно на футболках, але тут можна знайти понад 3 мільйони унікальних шрифтів, графіки, тем, фотографій та шаблонів, розроблених незалежними авторами з усього світу.
  • Graphic River: тут ви можете купувати та продавати (або здійснювати обмін) файли Photoshop, вектори та набори іконок для дизайну ваших футболок.

4. Моделюємо оригінальні футболки

Коли ви вже вибрали кілька варіантів дизайну, наступним кроком буде створення макетів. Макети необхідні для того, щоб ваші покупці могли побачити, як виглядатиме остаточний дизайн, надрукований на футболці.

Є кілька способів отримати приклад остаточного дизайну футболок, включаючи замовлення зразків або самостійну фотозйомку товару, чи, з огляду на достаток макетів і шаблонів футболок в інтернеті, створення 100% цифрового макета, як показано нижче.

Макет футболки

Найбільш поширені шаблони футболок це ті, які створюють в Adobe Photoshop. У більшості Photoshop-макетах ви зможете змінити колір футболки та нанести власний малюнок, який відображатиметься з урахуванням складок, згинів та контурів футболки.

Ось кілька ресурсів, за допомогою яких ви зможете створити макети футболок:

Якщо Adobe Photoshop вам не підходить, можна використати веб-програми для створення макетів з аналогічним функціоналом. Це звільнить вас від необхідності завантажувати та розбиратися з Photoshop.

Ще один відмінний варіант для подібних завдань ‒ звернутися за допомогою до когось на Fiverr. Там ви легко знайдете потрібні макети футболок.

5. Перевіряємо ефективність бізнес-плану з продажу футболок

Перш ніж вкладати великі гроші в нову бізнес-ідею, ви повинні переконатися, що ваш товар затребуваний на ринку, а дизайн є актуальним для покупців. Існує безліч способів, за допомогою яких ви можете це перевірити та почати продавати футболки онлайн.

Найпоширеніші методи для перевірки ваших дизайнерських ідей:

  • Особисті соціальні мережі. Розмістіть деякі зі своїх дизайнерських ідей у ​​своєму профілі Facebook, нішевих групах Facebook, Twitter та інших соціальних мережах, які часто відвідують ваші друзі та потенційні покупці. Не акцентуйте всю вашу увагу на відгуках друзів та родичів, оскільки вони намагатимуться вас підтримати та можуть бути не до кінця об'єктивними.
  • Reddit. Це одне з найкращих місць для отримання чесних відгуків про ваші розробки (до речі, публікація на Reddit може навіть призвести до миттєвого продажу). Завдяки незліченній кількості розділів, там легко знайти цільову нішу потенційних клієнтів і безпосередньо запитати їхню думку про ваш дизайн до його запуску.
  • Краудфандінг. Сайти краудфандингу значно спростили тестування, перевірку та залучення інвесторів для вашої нової бізнес-ідеї. Запуск краудфандингової кампанії може тривати багато часу і потребує значної підготовки. Однак, переваги можуть бути величезними, включаючи повне фінансування вашого проекту до його старту. Якщо у вас є оригінальна бізнес-ідея футболок (скажімо, однакові футболки для собак та їх господарів), то краудфандінг може бути ідеальним варіантом.
  • Друк на запит. Інтегруйте послугу друку на запит, щоб перевірити, наскільки популярні ваші принти. З такими платформами електронної комерції, як Shopify, можна створити повнофункціональний інтернет-магазин та інтегрувати до нього додаток друку на запит.

6. Створюємо свій інтернет-магазин

Тепер, коли у вас є ескізи футболок, ви зробили макети та протестували свою бізнес-ідею, настав час відкривати свій магазин.

Існує кілька сервісів друку футболок на вимогу, які можна інтегрувати у ваш магазин Shopify. Це дозволить розпочати приймати замовлення у найкоротші терміни. Такі сервіси будуть обробляти замовлення, друкувати та надсилати футболки вашим покупцям від імені вашого магазину.

З такими сервісами немає необхідності купувати або зберігати будь-які товарні запаси, що значно полегшує роботу. Найголовніше, що ви можете використовувати свій дизайн і на інших виробах, таких як чашки чи сумки.

Різноманітні футболки можна придбати у наступних компаній, які займаються друком на запит:

Додаткову інформацію по темі "друку на запит" ви можете дізнатися у статті: Друк на запит: малоризиковий спосіб продавати футболки, книги та багато іншого на замовлення.

5 важливих моментів для успішного онлайн-бізнесу з продажу футболок

Звичайно, існуючі численні інструменти та технології, налагоджені друк та доставка футболок, роблять початок бізнесу відносно простим. Але складність полягає у створенні бренду, який допоможе виділитися на фоні конкурентів.

Поєднання високої конкуренції з низьким відсотком прибутку робить ведення бізнесу з продажу футболок набагато складнішим, ніж може здатися на перший погляд.

Якщо ви хочете розробляти та продавати футболки онлайн, вам необхідно з самого початку вибрати правильну тактику.

Існує кілька критичних моментів, пов'язаних із початком успішного онлайн-бізнесу з продажу футболок. Кожен із них має бути ретельно розглянутий, перш ніж рухатися вперед:

  1. Техніка друку на футболках. Існує безліч різних способів друку малюнків на футболках. Правильний вибір допоможе вам заощадити гроші та прийняти розумне рішення.
  2. Дизайн. Більшість людей, які купують барвисті футболки, шукають такий дизайн, графіку та слоган, які висловлюють їхню думку та розкривають індивідуальність.
  3. Якість. Для створення довгострокового бізнесу, якість футболок та якість друку мають бути на найвищому рівні.
  4. Бренд. Надійний та цікавий бренд життєво важливий у цій сфері.
  5. Товарні запаси. У вас є два варіанти: керувати власним складом, щоб скористатися знижками за об`эм, або скористатися послугами друку на вимогу, щоб заощадити час та сили.

Давайте детальніше розглянемо кожен фактор.

1. Техніка друку на футболках

Існує три основні методи друку. Кожна техніка має свої плюси та мінуси, і рішення про те, яку з них використовувати, частково залежатиме від того, скільки часу ви хочете витратити на створення товару та якого партнера з друку ви оберете.

Нижче ми описали всі три варіанти друку на футболках, щоб ви краще розуміли сам процес. Незалежно від того, купуєте ви власний принтер або користуєтеся послугами місцевого постачальника, варто знати, як працює кожен метод друку.

Трафаретний друк

Трафаретний друк на футболці як вид бізнесу Фото надане Printful

Трафаретний друк – це стара техніка, яка пройшла перевірку часом у власників бізнесу з продажу футболок онлайн та в магазинах.

Будучи одним із найпопулярніших методів друку на футболках, трафаретний друк дозволяє отримати міцні та довговічні малюнки. Якщо ви хочете розширити лінійку своєї продукції, цей метод дозволяє друкувати на таких виробах, як полотно, чашки, капелюхи та інші речі.

Трудомісткий процес такої техніки друку означає, що вона є більш рентабельною для великих обсягів. Трафаретний друк також не буде оптимальним, якщо йдеться про складний дизайн або дизайн, в якому використовується більше п'яти кольорів, оскільки кожен додатковий колір збільшує вартість та час виробництва.

Плюси:

  • Економічно ефективна при великих партіях друку.
  • Знижки на великий обсяг.

Мінуси:

  • Додаткові витрати, якщо дизайн містить багато різних кольорів.
  • Можна друкувати лише прості зображення та візерунки.

Термодрук

Термодрук на футболках як вид бізнесу Фото надане Transfer Express

Термодрук існує вже давно і має кілька видів. Можливо, вам зустрічався папір для термоперенесення у місцевому магазині канцелярських товарів.

Хоча цей метод дозволяє легко роздрукувати дизайн з домашнього комп'ютера і перенести його за допомогою праски, він не підходить для ведення малого бізнесу.

Більш просунутий вид термодруку називається "пластизолеве нанесення" і друкується професійними друкарнями на спеціальному високоякісному термопапері.

Перевага термодруку полягає в можливості замовити наперед стопку принтів у місцевій друкарні та в міру надходження замовлень переносити їх на футболки за допомогою комерційної термопрес-машини.

Система термоперенесення дозволяє відносно легко та швидко наносити повнокольорові зображення на футболки.

Плюси:

  • Ви можете наносити малюнок на футболки в міру надходження нових замовлень.
  • Зручно для маленьких партій.
  • Немає обмежень щодо кольорової гами, яку можна використовувати у друку.

Мінуси:

  • Нижча якість та менша довговічність у порівнянні з іншими видами друку.
  • Великі початкові витрати на машину для термодруку (від кількох сотень доларів до кількох тисяч).
  • Самостійне нанесення малюнка означає додаткові витрати часу.

Технологія прямого друку (DTG)

Технологія прямого друку (DTG) на футболках як вид бізнесу Фото надане Anajet

Процес прямого друку працює так само, як домашній струменевий принтер. Це найпоширеніший тип обладнання для друку на футболках, оскільки він друкує чорнило безпосередньо на футболку і може створювати різнокольорові зображення з високою точністю.

Прямий друк забезпечує якість друку нарівні з трафаретним друком і краще, ніж при термонанесенні. Він працює як струменевий принтер, на відміну від трафаретного друку, а це позбавляє додаткових витрат. Це говорить про те, що методом прямого друку друкувати невеликі замовлення легко та економічно вигідно.

Основним недоліком прямого друку є відсутність знижки за обсяг при великих замовленнях, тому що на друк кожної футболки йде однакова кількість часу.

Плюси:

  • Необмежені можливості вибору кольорів.
  • Висока точність деталей у надрукованому дизайні.
  • Відмінно підходить для невеликих замовлень чи тестових варіантів.
  • Відсутні витрати на встановлення обладнання.

Мінуси:

  • Економічно невигідно за великих обсягів виробництва.
  • Як правило, відсутні знижки за обсяг.

2. Дизайн

Останнє, що хотів би побачити відвідувач у вашому каталозі, це копію дизайну футболки, яку він бачив в іншому магазині. Ваш дизайн не обов'язково повинен бути складним ‒ багато які з найбільш продаваних футболок мають дуже простий принт. Але малюнок повинен відповідати інтересам вашої аудиторії та виділятися на тлі конкурентів.

Щоб забезпечити якісний друк для вашого онлайн-бізнесу з продажу футболок, ваші файли з дизайном повинні мати роздільну здатність не менше 300 пікселів на дюйм (dpi або ppi), прозорий фон і відповідати зоні друку на футболці. Майте на увазі, що точні характеристики залежать від принтера та технології друку.

3. Якість

Наступним найважливішим фактором в онлайн-бізнесі з продажу футболок, який налаштований на довгостроковий успіх, є якість. Ви можете розчарувати одного разу, але другого шансу не буде, тому що покупець до вас більше не повернеться. Малюнок, який вицвітає та тріскається, або футболка, яка швидко рветься, не приваблять захоплених шанувальників, які купуватимуть у вас знову.

Футболки вищої якості можуть коштувати дорожче, але і ціни на них можна встановити вище. Якість вашої футболки буде залежати від матеріалу заготовки футболки, використовуваної техніки друку та правильної підготовки нанесення дизайну.

Важливість якості футболки в онлайн бізнесі з продажу Фото надане Nuvango

4. Бренд

Наявність надійного бренду має велике значення, коли ви починаєте бізнес із продажу футболок в інтернеті. Ваш бренд ‒ це обіцянка, яка пов'язує докупи всі ваші рішення, включаючи нішу, дизайн і якість. Створення унікального та привабливого бренду дуже важливе у галузі з високою конкуренцією.

Коли у покупців з'являється більше можливостей вибору, для бізнесу електронної комерції надзвичайно важливо мати особливість, щоб привернути їхню увагу.

Якщо ви вибрали нішу для свого бізнесу з продажу футболок, яка уособлює певний стиль життя, то ви можете використовувати це у своєму маркетингу та на веб-сайті, щоб звернутися до цільової аудиторії, як у прикладі з аніме/вуличним одягом від Imouri.

Важливість надійності бренду у бізнесі з продажу футболок

5. Товарні запаси

Більшість людей, які починають онлайн-бізнес з продажу футболок або купують і зберігають товарні запаси, використовують переваги оптових цін і місцевих друкарень або користуються послугами друку на вимогу, щоб не дбати про доставку та не керувати складом. Але ви можете використати два варіанти одночасно.

Маючи власні товарні запаси для свого бізнесу, ви зможете продавати їх особисто і потенційно підвищити відсоток прибутку, у той час як при друку на вимогу у вас набагато менше ризиків. Зважте всі за і проти, перш ніж вибрати потрібний варіант. Якщо ви не можете визначитися зараз, спробуйте спочатку друк на вимогу ‒ це одна з кращих бізнес-ідей з низькими грошовими витратами.

Дропшипінг ‒ це бізнес-модель, яку підприємцям-початківцям малого бізнесу дуже легко освоїти. З таким сервісом, як Printful, ви легко зможете протестувати дизайн своїх футболок.

Звичайно, якщо у вас є кошти, ви також можете інвестувати у власний принтер і мати виробничу базу у себе під рукою.

Приклад успішного онлайн-бізнесу з продажу футболок

Багато підприємців досягли успіху у бізнесі з продажу футболок. Наприклад, Райан Маккарті, засновник компанії Imouri (раніше відомої як Sugoi Shirts), з 2016 року використовує Shopify для ведення свого бізнесу з друку футболок у стилі аніме.

Сайт компанії Imouri з продажу футболок через інтернет

Райан вирішив створити свій бізнес з друку футболок після того, як не зміг знайти одяг у стилі аніме, який відповідав би його особистому стилю. Він почав з малого і думав, що це буде невеликий бізнес з продажу одягу. Несподівано для Райана, його справа перетворилася на бізнес із шестизначним доходом, який продає вуличний одяг у стилі японської поп-культури та аніме.

Хочете дізнатися секрет успішного запуску власної лінії одягу? Він ретельно вибирав найкращі дизайни одягу на ранніх етапах, використовував Reddit та платні оголошення для тестування товару. Ви можете дізнатися його найкращі поради для бізнесу з продажу футболок у подкасті Shopify Masters.

Почніть власний бізнес із продажу футболок прямо зараз!

З розвитком онлайн-торгівлі стало набагато простіше висловити свій творчий порив. Яку б нішу ви не вибрали, як би амбітно ви не вирішили підійти до якості та дизайну, магазин футболок ‒ чудовий перший онлайн-бізнес для підприємців-початківців.

Хороша новина в тому, що створення та запуск нового бренду футболок на Shopify може бути недорогим та швидким. Якщо у вас вже є дизайн, який ви хочете продавати, то можна створювати магазин, це не забере багато часу.

Завдяки великому вибору додатків в Shopify App Store, ви можете підключити свій магазин до сервісу друку на футболках за лічені хвилини, щоб отримати функціональний магазин, готовий до друку та відправлення замовлень.

Часті питання про онлайн-бізнес з продажу футболок

Наскільки вигідно займатися бізнесом з продажу футболок?

Футболки є основним предметом одягу для чоловіків, жінок та дітей у всьому світі, а світовий обсяг роздрібних продажів в останні роки досяг $1,9 трлн. Створення онлайн-бізнесу з продажу футболок є прибутковим і має низькі початкові витрати порівняно з іншими видами бізнесу. Хоча прибуток від бізнесу з продажу футболок певною мірою залежить від вашої ніші та маркетингу, у вас є всі шанси створити додатковий прибутковий потік лише за 30 днів.

Який потрібен стартовий капітал, щоб розпочати бізнес із продажу футболок?

За словами Такера Шрайбера, одного з власників магазину Shopify, відкриття бізнесу з продажу футболок може обійтися вам мінімум $260, що є невеликими інвестиціями в порівнянні з відкриттям звичайного магазину футболок і покупкою власного обладнання для друку принтів.

Як розпочати бізнес із продажу футболок?

  1. Вивчіть ринок та відвідайте різні спільноти за інтересами.
  2. Придумайте назву для вашої компанії.
  3. Створіть логотип компанії та налаштуйте інтернет-магазин.
  4. Придумайте свій дизайн футболок.
  5. Створіть особисті акаунти в популярних соціальних мережах.
  6. Запустіть платну рекламу для вашого сайту.
  7. Проводьте власні рекламні акції за допомогою відомих блогерів.

Скільки можна заробити на продажі футболок?

Сума, яку ви заробите на продажі футболок, залежить від того, скільки часу ви будете приділяти своєму бізнесу. Є багато прикладів, коли власники бізнесу заробляли $100 000, продаючи футболки через інтернет за допомогою дропшипінгу.

Як можна розпочати свій власний бізнес із продажу футболок без грошових інвестицій?

Якщо ви хочете швидко розпочати бізнес із продажу футболок і не вкладати при цьому кошти, то можна додати товари до свого магазину, використовуючи Printful. Зайдіть до магазину додатків Shopify, знайдіть Printful і натисніть "Встановити додаток".

Чи потрібна ліцензія для продажу футболок через інтернет?

Як правило, вам не знадобиться ліцензія на ведення бізнесу для продажу футболок онлайн. Можливо, ви захочете отримати ліцензію на перепродаж, щоб купувати одяг у дистриб'ютора. Дізнайтесь подробиці у податковій службі за місцем проживання.

Зміст
Як розпочати онлайн-бізнес з продажу футболок: Покрокове керівництво
Зміст