Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Платіжні системи Shopify та прийом платежів у онлайн-магазині


Платіжні системи Shopify та прийом платежів у онлайн-магазині

При створенні Shopify-магазину одним із основних етапів на шляху його запуску можна назвати налаштування прийому платежів від покупців. Шопіфай може запропонувати вам багатий вибір варіантів прийому платежів – від внутрішньої системи Shopify Payments до встановлених інтеграцій зі 100+ операторами платіжних систем.

Якщо ви не знайшли зручного для вас варіанта серед стандартних рішень, ви зможете підключити до свого Shopify-магазину ручний спосіб оплати, сторонню платіжну систему або навіть створений для вас розробником платіжний шлюз вашого місцевого банку.

Підключити та керувати платіжними системами ви можете зі сторінки налаштувань свого магазину.

Зміст
3. 1. Fondy
4. 2. Skrill
4. 3. Stripe

Прийом платежів у Shopify

Всі способи оплати, які підтримує Shopify, покладаються на сторонніх провайдерів для здійснення ваших транзакцій. Ці провайдери можуть стягувати додаткову плату за послуги, а також встановлювати правила щодо того, які товари ви можете продавати у своєму магазині. Тому перед реєстрацією у платіжній системі уточніть у підтримки компанії правила та розмір комісії.

Відео-курс від команди Shopify:
Докладніше

Як ви отримуватимете оплату

Коли ви встановите платіжну систему у свій Shopify-магазин для прийому оплати за кредитними картками, кожен платіж вашого покупця буде проходити обробку з боку платіжної системи, тому буде затримка між моментом оплати замовлення та отриманням платежу. Після успішної обробки платежу суму покупки буде переведено на ваш рахунок у платіжній системі.

Якщо ви підключите до свого інтернет-магазину іншу платіжну систему, яка приймає оплату не через пластикові картки (наприклад, PayPal), умови обробки платежів можуть відрізнятися.

При використанні платіжної системи Shopify Payments, ви отримуватимете платежі через Shopify Payouts.

Якщо клієнти платять за допомогою сторонніх платіжних шлюзів, то ви не побачите інформацію про платежі в адмінці Shopify.

Способи прийому платежів Shopify-магазину

Shopify Payments

Фарватером платіжних систем компанія Shopify виділяє власний сервіс прийому платежів Shopify Payments.

Як описує цю платіжну систему Шопіфай, Shopify Payments – це простий спосіб прийому платежів в Інтернеті. Він позбавляє необхідності настроювати стороннього постачальника платежів, створення окремого рахунку для підприємства та введення облікових даних покупцями в Shopify-магазині при оформленні замовлення. Shopify Payments автоматично налаштовує прийом всіх основних методів оплати відразу після створення магазину Shopify.

Як підключити Shopify Payments

Підключити Shopify Payments можна у налаштуваннях Shopify-магазину. Можливість підключення платіжної системи доступна підприємцям із обмеженого переліку країн. Цей перелік постійно розширюється.

Якщо ваш бізнес зареєстрований в будь-якій іншій країні, для підключення Shopify Payments ви можете відкрити нову юрособу в одній з акцептованих країн зі списку за посиланням вище.

Послуги з відкриття юрособ для використання Shopify Payments надають і сторонні компанії. Ви можете їх знайти, скориставшись пошуком Google. Вартість реєстрації юрособи може становити від 300$.

PayPal, Google Pay та інші глобальні платіжні оператори

До Shopify-магазину можна підключити глобальні платіжні системи, такі як PayPal або Google Pay. Всі вони мають власну платіжну платформу і не пов'язані із Shopify чекаутом (сторінкою оформлення замовлення). Це означає, що для оплати замовлення покупець буде перенаправлений на спеціальну сторінку платіжної системи, де він має виконати платіж, після чого зможе повернутися у ваш магазин.

Такий метод оплати гарантує покупцю, що його дані не будуть передаватися в магазин, в якому він здійснює покупку, а залишаться на стороні платіжної системи. Також, це зручно – покупцю не потрібно щоразу вводити номер своєї банківської картки та інші особисті дані при оформленні замовлення.

Ось повний перелік глобальних платіжних систем, які зараз підтримує Shopify:

  • Apple Pay (підключається через Shopify Payments).
  • Amazon Pay.
  • Facebook Pay (підключається через Shopify Payments).
  • Google Pay (підключається через Shopify Payments).
  • PayPal.
  • Shop Pay.
  • Shop Pay Installments.

Сторонні агрегатори платіжних систем

Крім підключення глобальних платіжних систем ви можете підключити до свого інтернет-магазину агрегатори онлайн-платежів. Shopify налічує більше ста компаній, з якими вже налагоджено інтеграцію, і вам залишилося лише вибрати відповідну платіжну систему зі списку.

Платіжні агрегатори магазину Shopify

Агрегатор онлайн-платежів – це платіжна система, яка надає покупцеві різні варіанти оплати замовлення: від дебетових та кредитних банківських карток до клубних карток або оплати криптовалютою.

Список доступних способів оплати кожного платіжного агрегатора може відрізнятися. Перед встановленням платіжного агрегатора у свій магазин ви можете скасувати ті способи оплати, які ви не бажаєте пропонувати своїм покупцям:

Вибір методів оплати

На відміну від глобальних платіжних систем, сторонні платіжні агрегатори інтегровані в Shopify чекаут, що дозволяє покупцям оплачувати своє замовлення не переходячи на спеціальну сторінку платіжної системи. Платіж здійснюється безпосередньо на сторінці чекауту:

Сторінка чекауту Shopify. Вибір способу оплати

 

Альтернативні платіжні системи

Крім перерахованих вище агрегаторів прийому платежів ви можете додати до свого магазину і інші альтернативні платіжні системи. Shopify пропонує вибір із десятків встановлених платіжних систем та агрегаторів, кожен з яких може запропонувати широкий вибір способів оплати:

  • Популярні банківські картки VISA та MasterCard та менш відомі American Express, JSB, Discover та інші.
  • Карти різних систем та сервісів, наприклад: Samsung Card, WeChat Pay, Hyundai Card та інші.
  • Популярні системи криптовалют (Bitcoin, Ethereum, Litecoin та інші).
  • Інші способи оплати, що використовуються у всьому світі або локально.

Кастомні платіжні шлюзи у Shopify-магазині

Незважаючи на те, що Shopify надає величезний вибір платіжних систем, для вашого бізнесу може виявитися зручнішою місцева платіжна система або банк. Shopify надає можливість підключити до магазину і сторонню платіжну систему, і банкінг. Так, для України зручнішим партнером може бути ПриватБанк, Monobank або Платон.

На жаль, Shopify не може запропонувати вам гарантії або підтримку, якщо ви захочете співпрацювати зі стороннім платіжним оператором. До того ж, така інтеграція може бути здійснена лише за допомогою самого оператора (банку) або Shopify-розробником.

Щоб знайти відповідного місцевого оператора з прийому платежів у своєму Shopify-магазині, вам достатньо пошукати такі послуги з підключення інтеграції в пошуковій системі (наприклад у Google ) за фразою "платіжний шлюз [ваша платіжна система або банк] Shopify [ваша країна]".

Ручні способи оплати

Якщо ви не хочете співпрацювати з платіжними системами або ваш бізнес потребує використання нестандартних варіантів оплати, ви можете налаштувати ручний спосіб оплати у своєму магазині, будь-то післяплата, банківський переказ по наданому інвойсу або щось інше, що ви можете запропонувати своїм покупцям.

Створення ручного способу оплати у Shopify-магазині

ручні методи оплати не контролюються ні сторонніми операторами, ні Shopify. При отриманні оплати від клієнта ви маєте самостійно змінити статус замовлення на "Оплачений".

Платіжні системи Shopify з країн СНД (Україна, Казахстан та ін.)

Так як Shopify не орієнтує своїх зусиль на надання послуг у країнах СНД, список платіжних систем, що співпрацюють з Shopify, у цих країнах дуже малий.

Ви можете перевірити, з якими платіжними системами Shopify має співпрацю у вашій країні на цій сторінці.

Цей список не є остаточним. Багато місцевих платіжних систем не представлені як офіційні партнери Shopify, а надають свої послуги як сторонні платіжні оператори. Наприклад, платіжний оператор Fondy дозволить приймати платежі з банківських карток, Google Pay та Apple Pay. А компанія Westernbid допоможе вам використовувати PayPal, навіть якщо ви знаходитесь в країні, де PayPal працює з обмеженнями.

Fondy

Fondy – українська компанія, що дозволяє власникам магазинів з усього світу підключити прийом платежів з банківських карток, Google Pay та Apple Pay гаманців.

Сторінку чекауту Fondy можна стилізувати під дизайн власного магазину. А після першої покупки через Fondy покупцеві вже не доведеться повторно вводити свої дані у форму оплати Fondy, купуючи товари десь в інтернеті.

ПлюсиМінуси
Показати все
Простота встановлення та використання
Fondy надає простий і зрозумілий інтерфейс для встановлення та використання платіжного плагіну у Shopify-магазинах.
Широкий вибір способів оплати
Fondy підтримує більше 300 способів оплати, включаючи популярні методи, такі як Visa, Mastercard, PayPal, Apple Pay та багато інших, що може бути зручним для магазинів, які працюють з різними клієнтів.
Високий рівень безпеки
Fondy використовує високий рівень захисту даних та SSL-шифрування, що забезпечує безпеку транзакцій та захист даних клієнтів.
Обмежене охоплення
На даний момент Fondy працює для інтернет-магазинів з України, країн Євросоюзу та Великобританії. Але приймати платежі ви можете від покупців з усього світу.
Тривалий термін нарахування коштів
Fondy може зараховувати кошти на ваш рахунок із деякою затримкою, що може бути незручним. Залежно від способу оплати затримка може становити до декількох днів.

Westernbid

Компанія Westernbid пропонує широкий спектр послуг із підтримки підприємців із країн СНД. Від надання PayPal-гаманця та відправки посилок за кордон до освітніх курсів.

Крім Shopify, компанія Westernbid допомагає у створенні та підтримці магазину на Etsy та eBay, беручи комісію за свої послуги у розмірі 4% від платежів, що приймаються.

Міжнародні платіжні системи для Шопіфай-магазина з України

Verifone (2Checkout)

Verifone (2Checkout) - зручна та надійна платіжна система, що дає змогу продавцям і магазинам приймати онлайн-платежі за товари та послуги з усього світу.

Платформа Verifone забезпечує високий рівень безпеки, відповідаючи стандартам PCI DSS і використовуючи сучасні технології шифрування даних, щоб захистити фінансові дані клієнтів і продавців. Це підвищує рівень довіри покупців при здійсненні ними покупки у вашому магазині.

Продавці також можуть скористатися безліччю інструментів, що надаються Verifone, для управління своїм бізнесом. Продавці можуть налаштувати різні типи платежів, створювати звіти та аналітику, керувати підписками та багато іншого.

Verifone підтримує понад 100 способів оплати, серед яких:

  • Кредитні та дебетові картки: Visa, Mastercard, American Express, Discover, JCB і багато інших.
  • PayPal
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Альтернативні платіжні методи: Alipay, UnionPay, iDEAL, Sofort, GiroPay, Boleto Bancário, SEPA Direct Debit та інші.
  • Електронні гаманці: Skrill, Neteller, WebMoney та інші.

Це лише деякі з підтримуваних способів оплати, і перелік може бути розширений залежно від регіону і валюти.

ПлюсиМінуси
Показати все
Глобальне покриття
Verifone підтримує більше 87 способів оплати та доступна у більш ніж 200 країнах та територіях, що робить її привабливою для міжнародних продавців.
Високий рівень безпеки
Verifone використовує технологію шифрування даних SSL, а також забезпечує відповідність стандартам безпеки PCI DSS, що робить процес оплати безпечним для покупців.
Підтримка багатьох мов
Verifone підтримує безліч мов, що полегшує оплату для покупців з різних країн.
Високі комісії
Одним із головних недоліків Verifone є висока комісія за транзакції (від 3.5% + $0.35 за успішний продаж). Крім того, можуть бути додаткові комісії за конвертацію валют та обробку повернень. Детальніше про ціни Verifone.
Обмеження за типами товарів
Verifone має обмеження щодо продажу деяких типів товарів або послуг, таких як зброя, тютюн і деякі медичні товари.

Skrill

Skrill - це міжнародна платіжна система, заснована 2011 року у Великій Британії на базі сервісу MoneyBookers, основними клієнтами якої було гральні та букмекерські контори. Наразі вона обслуговує більш ніж 36 мільйонів користувачів у більш ніж 200 країнах.

Skrill регулюється фінансовими організаціями, включно з британським Управлінням фінансових послуг (FCA) і американським агентством із боротьби з фінансовими злочинами (FinCEN), що робить її легальною і надійною платіжною системою.

Однією з головних переваг Skrill є можливість працювати з криптовалютами, такими як Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin та іншими.

Якщо ви використовуєте Skrill для свого Шопіфай-магазину, ви отримуєте доступ до більш ніж 100 способів оплати, включно з кредитними та дебетовими картками, PayPal, Apple Pay і Google Pay. Skrill також надає продавцям безліч інструментів для управління своїм бізнесом.

ПлюсиМінуси
Показати все
Міжнародне охоплення
Skrill підтримує понад 40 валют, що дозволяє продавцям приймати платежі від покупців з різних країн без конвертації валют.
Безпека
Skrill забезпечує безпеку платежів за допомогою багаторівневої системи захисту, включаючи двофакторну автентифікацію, шифрування та антифішингові технології.
Низькі комісії
Для Shopify магазинів Skrill пропонує комісію у розмірі 1.2% з оплат банківськими картками + 0,29 EUR. Докладніше: Shopify + Skrill
Обмеження використання
Skrill може мати обмеження використання для певних видів товарів та послуг, таких як азартні ігри, що може обмежити вибір продавців у цих сферах.
Незручності при підключенні та верифікації облікового запису
Деякі користувачі можуть зіткнутися з незручностями при підключенні та верифікації свого облікового запису Skrill, включаючи необхідність надання особистих даних та документів.

Stripe

Для реєстрації облікового запису в Stripe необхідно мати зареєстровану компанію в одній із підтримуваних країн. Якщо у вас ще немає компанії, ви можете самостійно її зареєструвати, скориставшись послугами посередників або програмою Stripe Atlas, яка допомагає створити компанію в США віддалено за $500.

Stripe було створено з метою спростити процес платежів для малого бізнесу та стартапів, але сьогодні вона є однією з найпопулярніших онлайн-платіжних систем у світі, яка обслуговує мільйони користувачів у понад 100 країнах.

Серед підтримуваних способів оплати Stripe можна назвати кредитні та дебетові картки, PayPal, Apple Pay, Google Pay, а також банківські перекази та чеки. Комісія Stripe з платежів у Shopify-магазинах складає 2.9% + $0.30 (сторінка цін Stripe).

Stripe дозволяє клієнтам зберігати свої платіжні дані для швидкої та зручної оплати в майбутньому. Це особливо корисно для регулярних покупок і підписок.

Stripe також пропонує різні інструменти для підтримки бізнесу. Наприклад, Stripe Radar - це інструмент для виявлення шахрайства, який використовує машинне навчання для виявлення потенційно підозрілих транзакцій. Це може допомогти запобігти фінансовим втратам від шахрайства та забезпечити безпеку платіжних операцій.

Authorize.Net

Authorize.Net пропонує рішення для тих, хто шукає надійний спосіб приймати онлайн-платежі. Ця система підтримує багато платіжних методів, включаючи кредитні картки та електронні чеки.

Authorize.Net забезпечує додатковий рівень захисту завдяки просунутим функціям виявлення шахрайства та управління клієнтською інформацією, підтримуючи стандарти безпеки даних. Для використання Authorize.Net на Shopify потрібно відкриття мерчант-акаунт.

Загалом, вибір Authorize.Net може запропонувати для вашого Shopify-магазину надійність та гнучкість в обробці платежів, допомагаючи розширити можливості вашого бізнесу та покращити досвід ваших клієнтів.

ПлюсиМінуси
Показати все
Безпека
Stripe використовує найвищі стандарти безпеки, щоб захистити ваші фінансові дані та запобігти шахрайству. Усі дані зберігаються у зашифрованому вигляді, а система моніторить їх на наявність підозрілої активності.
Широке охоплення
Stripe працює у більш ніж 40 країнах світу і підтримує понад 135 валют та різні платіжні методи, включаючи кредитні та дебетові картки, Apple Pay та Google Pay. Це дозволяє вашим клієнтам вибирати найбільш зручний спосіб оплати замовлення.
Складність налаштування
Незважаючи на простий інтерфейс, налаштування Stripe може бути складним для початківців, особливо якщо ви хочете використовувати функції, такі як підписки та розстрочка платежів.
Немає підтримки деякими мовами
Хоча Stripe є міжнародною компанією та працює з багатьма країнами світу, у платіжній системі відсутня підтримка російською та українською мовами.

Реєстрація компанії в ЄС чи США

Якщо вас з якоїсь причини не влаштовують платіжні системи, які надають послуги з прийому платежів для резидентів вашої країни, ви можете підключитись до однієї із зарубіжних систем. Для цього вам може знадобитися створити юридичну особу в одній із країн Євросоюзу чи США.

Послуги зі створення за кордоном юросіб без необхідності вашої особистої присутності можна знайти, скориставшись звичайним пошуком в Google. Вартість таких послуг може становити від кількох сотень до двох тисяч доларів.

Спеціальна пропозиція від Payoneer

Якщо ви зареєструвалися в одній із закордонних систем оплати, для виведення коштів зі свого рахунку вам може знадобитися рахунок у закордонному банку.

Компанія Payoneer пропонує своїм клієнтам зручне рішення для таких випадків – створення банківських карток, випущених американським банком. У своєму обліковому записі Payoneer ви можете запросити емісію як фізичної картки, так і віртуальних карток у різних валютах.

Зареєструватися в Payoneer можна у якості фізичної або юридичної особи.

не всі закордонні системи оплати приймають картку Payoneer, запитуючи картку банку, фізично розташованого за кордоном. На жаль, у Payoneer немає можливості видавати своїм користувачам карти такого типу.

Порівняння платіжних систем

Вибір відповідної платіжної системи для вашого інтернет-магазину на Shopify є ключовим аспектом успішної комерційної діяльності. Важливо враховувати не тільки комісії за обробку платежів, але й підтримку різних валют і альтернативних методів оплати, а також географічне покриття кожної системи. Нижче представлена порівняльна таблиця, яка допоможе вам зробити вибір серед популярних платіжних систем, враховуючи їх ключові характеристики та комісії.

Порівняння платіжних систем
Платіжна система Комісія платіжної системи Валюти Альтернативні методи оплати
Fondy Від 1.4% + 0.2€ Безліч Безліч, включаючи Apple Pay, Google Pay
Authorize.Net От 2.9% + 30¢ за транзакцію Не вказано PayPal, Apple Pay, e-checks та інші
Verifone (2Checkout) Від 3.5% + $0.35 100+ валют PayPal, Visa Checkout, Apple Pay та інші
Skrill Від 1.2% + 0.29€ 40+ валют Alipay, Paysafecard, Neteller та інші
Stripe Від 2.9% + 30¢ за успішну транзакцію 135+ валют Alipay, WeChat Pay, Apple Pay та інші

Платіжні системи для дропшипінг-магазину

Часто платіжні системи відмовляють у співпраці магазинам, які працюють за моделлю дропшипінгу. Це тому, що платежі по дропшиппинг-замовленням мають підвищений рівень відмов. Продаючи товари невисокої якості та без забезпечення контролю доставки, дропшиппер підвищує ризик того, що покупець після отримання товару віддасть перевагу відмові від товару та запросить повернення сплачених за нього коштів.

Щоб зменшити такі ризики, варто співпрацювати лише з тими постачальниками дропшипінгу, які мають високий рейтинг та продають товари високої якості.

При реєстрації в платіжній системі вам варто переконати підтримку в тому, що ви співпрацюєте з перевіреними постачальниками дропшиппінг-товарів і відповідально ставитеся до свого дропшиппінг-бізнесу.

Перед підключенням платіжної системи до Shopify-магазину

Shopify може забезпечити підтримку та контроль тільки при підключенні платіжної системи Shopify Payments. У всіх інших випадках для додавання платіжної системи до свого магазину вам потрібно зареєструватися на сайті оператора вибраної платіжної системи.

У процесі реєстрації на сайті платіжної системи, в більшості випадків, вас попросять надати дані про свою компанію та посилання на сайт, на якому ви збираєтеся продавати товари. Ці дані потрібні оператору для того, щоб перевірити легальність вашого бізнесу та відповідність ваших товарів тим товарним групам, які дозволені для продажу згідно з правилами платіжної системи. Враховуючи це, реєструватися на сайті платіжної системи потрібно на завершальному етапі створення інтернет-магазину.

Варто мати на увазі, що різні платіжні системи та агрегатори можуть мати різні вимоги до видів бізнесу та списку дозволених товарних груп. Дізнатися про ці обмеження можна на сайті або у підтримки оператора платіжної системи.

Ось список того, на що вам варто звернути свою увагу:

  • На сайті інтернет-магазину доступні посилання на сторінки Політики повернення та обміну товарів.
  • Відвідувачам вашого магазину доступна сторінка Зв'язатися з нами.
  • На вашому сайті немає посилань, що ведуть на неіснуючі сторінки.
  • На вашому сайті немає незавершених сторінок (порожні сторінки або секції з "рибою").
  • Якщо ви продаєте брендові товари, ви маєте дозвіл на продаж від представника бренду.
  • Якщо ви продаєте товари за моделлю дропшипінгу, у вас має бути інформація про виробника, що підтверджує легітимність його бізнесу та високий рейтинг надійності.

Як підключити платіжну систему до Shopify-магазину

1. Зареєструйтесь на сайті платіжної системи

Першим кроком є реєстрація платіжної системи, яку ви хочете використовувати. Пройдіть реєстрацію та отримайте API-ключі, які необхідні для підключення платіжної системи до магазину Shopify.

2. Підключіть платіжну систему до Shopify магазину

Після реєстрації в платіжній системі перейдіть в налаштування свого Shopify-магазину та виберіть розділ "Payment". Виберіть потрібну платіжну систему та введіть дані для підключення облікового запису. Зазвичай, цей процес докладно описаний у хелп-центрі вибраної вами платіжної системи на сторінці опису Shopify-плагіна.

3. Налаштуйте параметри оплати

Після підключення платіжної системи до магазину налаштуйте параметри оплати. Це включає вибір валюти, яку ви хочете використовувати, визначення правил скасування платежів, отримання повідомлень про платежі та ін.

4. Проведіть тестовий платіж

Перед запуском магазину проведіть тестовий платіж, щоб переконатися, що платіжна система працює правильно. Створіть тестове замовлення та сплатіть його. Перед цим переконайтеся, що в налаштуваннях Shopify-магазину або кабінеті платіжної системи ви активували тестовий режим, інакше ваш платіж буде оброблений як реальний.

Які методи оплати краще підключити до Shopify-магазину?

Зазвичай, достатньо підключити лише кілька методів оплати, щоб задовольнити потреби практично будь-якого покупця. Ось найважливіші з них:

  • Оплата банківськими картками. Цей метод оплати підтримується майже будь-яким платіжним агрегатором.
  • PayPal. Згідно зі статистикою 2021 року, 22% всіх онлайн-покупок у США були оплачені через PayPal, при тому що 87.5% онлайн-покупців мають свій аккаунт у PayPal. Популярність цього методу оплати викликана тим, що PayPal надає гарантію своїм користувачам у поверненні коштів, якщо покупка мала непрозорий характер або покупець придбав товар неналежної якості.
  • Альтернативний спосіб оплати. У якості альтернативного способу оплати ви можете запропонувати своїм покупцям оплату криптовалютою, прямий банківський переказ або післяплату. Альтернативний метод оплати корисно мати на той випадок, якщо когось із ваших покупців не задовольнить звичний спосіб оплати або у основного агрегатора платежів виникне технічна неполадка.

Питання та відповіді про платіжні системи для Shopify-магазину

Як я можу приймати платежі від покупців у своєму магазині?

Shopify дає можливість підключити до інтернет-магазину різні способи оплати: від агрегаторів платіжних систем до ручних методів оплати. У більшості випадків вам потрібно лише пройти реєстрацію в платіжній системі або просто налаштувати новий спосіб оплати.

Яку комісію бере Shopify із кожного платежу в магазині?

Якщо ви використовуєте внутрішній платіжний агрегатор Shopify Payments, Шопіфай не стягуватиме додаткову комісію за платежі, отримані вами від покупців. Якщо ж ви використовуєте інший платіжний агрегатор або платіжний шлюз, то Шопіфай братиме комісію в розмірі 0.5% - 2% залежно від вашого Shopify-плана. Але в будь-якому випадку емітент, еквайєр і компанія, що випустила кредитну картку, стягуватимуть невелику додаткову плату за послуги.

Чи можна підключити до Shopify сторонній платіжний шлюз?

Так, Shopify має відкрите API для розробників, через яке можна підключити сторонній шлюз чи онлайн-банкінг. Для підключення стороннього шлюзу вам варто звернутися до підтримки банку/платіжної системи або найняти розробника.

Чи можу я підключити платіжну систему в Shopify, якщо я громадянин країни СНД (Росія, Україна, Білорусь, Казахстан та ін.)?

Незважаючи на те, що Shopify не має офіційного представництва у країнах СНД, ви можете створити Shopify-магазин та підключити до нього платіжну систему, яка працює у вашому регіоні. Окрім офіційних партнерів Шопіфай, ви також можете скористатися послугами сторонніх операторів платіжних систем, таких як Fondy або Westernbid.

Зміст
Платіжні системи Shopify та прийом платежів у онлайн-магазині
Зміст
3. 1. Fondy
4. 2. Skrill
4. 3. Stripe