Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Shopify – що це: Детальний огляд


Shopify – що це: Детальний огляд

Shopify – це ціла система, побудована з метою дати можливість підприємцям успішно розвивати свій бізнес. За допомогою Шопіфай ви можете створити інтернет-магазин, але це лише початок шляху.

Компанія Shopify була заснована у 2004 році в Канаді. Зараз вона посідає друге місце за популярністю серед e-commerce платформ планети з 4 мільонами діючих магазинів, поступаючись лише WooCommerce. Мета Шопіфай – дати підприємцям можливість легко розпочати свій бізнес із продажу товарів та розвинути його до нового рівня.

Зміст
6. 1. Shop Pay
6. 7. POS Pro

Shopify – що це?

З технічної точки зору, Shopify – це софт, за допомогою якого кожна людина легко може створити свій інтернет-магазин і продавати будь-які товари. Власники магазинів Shopify також можуть продавати свої товари офлайн, використовуючи Shopify POS.

Shopify POS дозволяє зручно продавати та вести весь облік за допомогою спеціальної програми та обладнання. Іншими словами, якщо ви є продавцем Shopify з фізично розташованим магазином та інтернет-магазином одночасно, то всі ваші дані та запаси товарів будуть синхронізуватися, а ви зможете керувати своїм магазином (або магазинами) з одного облікового запису на будь-якому пристрої.

Це лише поверхова інформація про Шопіфай. Щоб правильно відповісти у цьому огляді на питання "що таке Shopify?", необхідно спочатку пояснити, що Shopify це не окремий продукт і не просто конструктор магазинів чи інструмент для продажу ваших товарів. Shopify – це ціла торгова платформа, яка пропонує можливість швидко запустити бізнес вашої мрії та почати продавати свої товари покупцям із будь-якої точки світу.

Незалежно від того, яку мету ви ставите – запустити новий магазин або просто отримати новий досвід у сфері торгівлі – Shopify здатний допомогти вам у цьому.

Плюси та мінуси Shopify

ПлюсиМінуси
Показати все
Простота використання
Shopify є однією з найпростіших у використанні CMS, і навіть новачки можуть створювати та керувати Шопіфай магазином без проблем.
Безліч інтеграцій
Shopify надає велику кількість додатків з різними сервісами, що дозволяє значно розширити функціональність онлайн-магазину.
Хороша підтримка
Shopify надає цілодобову підтримку, яка готова допомогти у будь-яких питаннях, пов'язаних із роботою інтернет-магазину.
Масштабованість
Шопіфай дозволяє легко масштабувати інтернет-магазин, надаючи додаткові канали продажу та різноманітний сервіс, що допоможе бізнесу зростати.
Немає доступу до сервера
Shopify є хмарною SaaS-платформою, продавці не мають доступу до серверної частини сайту і не можуть її налаштовувати.
Залежність від платформи
Ви залежите від інфраструктури Шопіфай і не можете перенести свій магазин на іншу платформу в повному обсязі.
Додаткові витрати на додатки
Встановлення та використання в магазині додатків може бути дорого, що збільшить загальні витрати на використання платформи.
Адмін-панель іноземною мовою
Адмін-панель Shopify-магазину може бути представлена однією з кількох десятків мов, але серед них немає української чи російської. Це обмеження стосується лише адмін-панелі – сам Шопіфай-магазин ви можете створити будь-якою мовою світу.

Як визначити, чи підходить вам Shopify?

В цілому, для того, щоб визначити, чи підходить вам Shopify, необхідно вивчити основні переваги та недоліки Шопіфай, а також вирішити, чи відповідає ця платформа потребам вашого бізнесу.

1. Вивчіть основні переваги Shopify

Першим кроком є вивчення основних переваг, які пропонує платформа Shopify.

Вона надає простий та зручний інтерфейс для створення та управління інтернет-магазином, інтеграцію з платіжними системами, налаштування податків та доставки, управління замовленнями та інвентаризацією, аналітику продажів та інші функції.

Шопіфай також пропонує широкий вибір додатків, які дозволяють розширити функціонал магазину під конкретні потреби бізнесу.

2. Проаналізуйте недоліки Shopify

Дізнайтеся про недоліки платформи Shopify, такі як обмежені можливості налаштування, тяжка процедура переїзду магазину на іншу CMS або додаткова оплата сторонніх додатків.

Необхідно також враховувати ціни Shopify, які можуть виявитися високими для вашого бізнесу.

3. Визначте, чи підходить Shopify для вашого бізнесу

Shopify найкраще підходить для малих та середніх бізнесів, які не мають великого бюджету на створення та підтримку інтернет-магазину.

Шопіфай також добре підходить для тих, хто віддає перевагу простоті використання і не потребує складного налаштування магазину.

4. Вивчіть цінову політику

Оцініть цінову політику платформи Shopify і вирішіть, чи відповідає вона вашому бюджету.

Вивчіть тарифи Шопіфай, які різняться за функціоналом та ціною. Деякі функції можуть бути доступні тільки в дорогих планах (наприклад, автоматичний розрахунок вартості доставки), тому важливо вибрати тарифний план ще до створення магазину Шопіфай.

5. Розгляньте альтернативні платформи

Якщо Shopify не підходить для вашого бізнесу, розгляньте альтернативні платформи. Деякі з них, такі як Magento та WooCommerce, пропонують більше можливостей для налаштування інтернет-магазину, але можуть вимагати більше часу та коштів на створення та підтримку магазину.

6. Протестуйте Shopify

Якщо ви вирішили вибрати платформу Shopify для свого бізнесу, ви можете почати з безкоштовної пробної версії і протестувати її функціонал.

Шопіфай пропонує безкоштовний тріал період на 3 дні, а також пільговий період по 1$/місяць за перші 3 місяці роботи магазину. Це допоможе вам оцінити, наскільки добре Шопіфай підходить для вашого бізнесу, і вирішити, чи потрібно переходити на повноцінний тариф.

Концепція Шопіфай

Кожен підприємець стикається з тим, що йому необхідно постійно демонструвати свою продукцію на торговельних майданчиках, щодня взаємодіяти з клієнтами, отримувати оплату, відвантажувати товари та керувати фінансовими операціями. Деякі компанії використовують різні інструменти для управління кожним з цих видів діяльності окремо, внаслідок чого витрачають багато часу та грошей на збір даних та об'єднання усього в одну систему.

Торгова платформа Шопіфай пропонує нове рішення для цього. Вона об'єднує ці технології та стає базою, на якій розробляються програми, процеси та технології. Іншими словами, торгова платформа Shopify пропонує всі необхідні для успішного бізнесу інструменти в одному місці. Також, в якості доповнення, ви зможете легко отримати доступ та інтегрувати будь-які інші бізнес-інструменти, які вам необхідні для просування вашого бізнесу.

Shopify можна уявити як багаторівневу платформу-сервіс, де ви, як підприємець, можете користуватися одним із сервісів платформи та поетапно знайомитися та приєднуватися до інших.

Що ви отримаєте зі старту з Shopify

Згадайте, коли ви востаннє купували смартфон. Як тільки ви дістали його з коробки, ви можете відразу знімати фото і відео, підключатися до інтернету, переглядати прогноз погоди, використовувати навігаційні послуги і так далі. Іншими словами, смартфон одразу після купівлі дозволяє робити все те, що потрібно від будь-якого портативного пристрою.

Стартова пропозиція Shopify

Стартова пропозиція Шопіфай працює так само. Це те, що ви отримуєте одразу на будь-якому тарифному плані Shopify. Як тільки ви оформлюєте підписку Shopify, вам відразу стають доступні усі універсальні рішення для ведення бізнесу, ви отримуєте: вітрину магазину, платіжну систему, партнера по доставці, віддалений офіс та особистий кабінет для маркетингу. А це основні функції для успішного ведення будь-якого бізнесу.

Що можна отримати одразу після створення Shopify-магазину

Вітрина для вашого магазину

Розміщений на нашому хостингу інтернет-магазин

Ви відразу отримуєте розміщений на хостингу інтернет-магазин, де можна створювати веб-сторінки, публікувати пости в блог і, звичайно ж, продавати товари. Ви можете налаштувати дизайн та індивідуальне оформлення вашого магазину, змінивши шаблон сайту чи тему. Також, ви можете знайти відповідну тему для вашого бізнесу в магазині тем Shopify.

Shopify пропонує безкоштовний веб-хостинг для всіх тарифних планів. Використання нашого хостингу означає, що сервери працюватимуть цілодобово, щоб забезпечити та підтримувати працездатність вашого сайту без перебоїв. Ми вже подбали про все: від безпеки вашого сайту до оновлення програмного забезпечення, щоб вам ніколи не довелося робити це самостійно.

POS Lite

Shopify POS – це програма для офлайн-точок, яку можна використовувати для продажу товарів локально, включаючи роздрібні магазини, ринки та інші місця торгівлі. Кожен тарифний план Shopify містить безкоштовний план POS Lite. Все, що вам потрібно зробити, це зареєструвати ваш магазин і замовити супутнє обладнання.

Обробник платежів

Платіжні системи

Ви можете вибрати з більш ніж 100 платіжних шлюзів або зупинитися на системі Shopify Payments, яка позбавить вас необхідності налаштовувати сторонній платіжний шлюз, а також дозволить заощадити на комісії за транзакції. З Shopify Payments вам будуть доступні всі основні способи оплати та можливість продавати товари у 133 валютах світу.

Shopify Checkout

Незалежно від того, чи продаєте ви у власному магазині або використовуєте інші канали для продажу (наприклад, такі як Instagram), ви зможете використовувати однотипну сторінку замовлення – Shopify Checkout. З більш ніж 3 мільярдами оброблених замовлень, Shopify Checkout постійно оптимізується під швидкість інтернету, конверсію та вимоги клієнтів, надаючи вам найпотужнішу систему оформлення замовлення на світовому ринку.

    Шопіфай партнер з доставки

    Ви можете створити власну схему доставки. Починаючи з виконання замовлень оптом шляхом створення USPS SCAN Forms до організації самовивезення з UPS та DHL. Якщо ви перебуваєте в Канаді, США або Австралії, ви можете запропонувати покупцям відстеження замовлень в режимі реального часу, а також швидку доставку і нижчі тарифи перевізників за допомогою Shopify Shipping. Для ваших покупців також будуть доступні послуги самовивезення та адресної доставки.

      Віддалений офіс

      Мобільний додаток

      Завантажте та використовуйте безкоштовну програму Shopify для управління своїм бізнесом з мобільного пристрою. Ви можете робити все те саме, що і на комп'ютері, але тільки з телефону. А це допомагає вам стежити за своїм бізнесом, де б ви не знаходилися.

      Аналітика та звітність

      Спостерігайте за діяльністю магазину в режимі реального часу, отримуйте інформацію про своїх відвідувачів та аналізуйте ефективність вашого бізнесу. Ви також можете отримувати докладнішу інформацію та звіти, щоб оптимізувати діяльність свого магазину.

      Магазин додатків Shopify

      Магазин додатків Shopify – це колекція безкоштовних та преміум-додатків, які розширюють функціональність вашого інтернет-магазину. Це чудовий спосіб додати до вашого магазину більш спеціалізовані функції та можливості, такі як програма лояльності клієнтів або просунута система фільтрації товарів.

      Підтримка

      Отримайте необхідну допомогу завдяки цілодобовій підтримці клієнтів, детальному керівництву та освітнім статтям у блозі.

        Особистий кабінет для маркетингу

        Маркетингова платформа

        Маркетингова платформа Shopify дозволяє вам залучити більше клієнтів за допомогою вбудованого блогу та інструментів SEO, а також створювати рекламу у Facebook та Google Shopping. Ви можете відстежувати ефективність вашої маркетингової стратегії по всіх каналах в одному онлайн-кабінеті, а також отримувати необхідні статистичні дані про своїх потенційних клієнтів.

          Відкрийте доступ до ексклюзивних продуктів та послуг Shopify

          Конкурентна боротьба – відмінний мотиватор для підприємців-початківців. Тому вам надається доступ до тих же інструментів, які використовують великі бренди за тією ціною, яку ви можете собі дозволити. Оформивши підписку на тарифний план Shopify, ви також отримаєте доступ до найсвіжіших нововведень, розроблених торговельною платформою Shopify спеціально для ваших магазинів.

          Всі ці додаткові пропозиції та послуги необов'язкові, але вони допоможуть покращити основний бізнес-функціонал: продаж, доставку, маркетинг та управління. Більшість із додаткових функцій можна активувати одним натисканням кнопки та керувати ними з того ж місця, де ви керуєте своїм інтернет-магазином.

          Ви можете додавати та прибирати функціонал магазину на власний розсуд у міру розвитку вашого бізнесу або ж користуватися якимись послугами на разовій основі. Концепція Shopify проста: власники бізнесу повинні мати можливість підвищувати рівень продуктивності свого бізнесу у будь-який час і не відчувати при цьому труднощів.

          Ось короткий опис деякого функціоналу, яким ви можете скористатися у Шопіфай. Додатково ми вказали, чи є функціонал безкоштовним (базовим) або за нього доведеться доплатити.

          Shop Pay

          Доступність: безкоштовно

          Shop Pay – це прискорена процедура аутентифікації, яка дозволяє клієнтам зберегти адресу електронної пошти, дані кредитної картки, інформацію про доставку та всі рахунки, щоб вони могли швидше завершити транзакцію наступного разу, коли купуватимуть щось ще у вашому магазині.

          Дослідження Shopify показало, що при оформленні замовлення через Shop Pay середня швидкість переходу від оформлення до замовлення в 1,72 рази вища, ніж при звичайному оформленні.

          Продажі в соціальних мережах та на торгових майданчиках

          Доступність: безкоштовно

          Ви можете використовувати Shopify для просування та продажу своїх товарів не лише у своєму інтернет-магазині, але й на інших майданчиках. Підключіть Facebook, Messenger, Instagram та TikTok, щоб просувати та продавати свої товари у соціальних мережах. Ви також можете продавати там, де ваші покупці часто роблять покупки, наприклад, на торгових майданчиках Etsy, Amazon або Walmart.

          Shopify Fulfillment Network

          Доступність: локальне обмеження на використання

          За допомогою спеціалізованої мережі з виконання замовлень на всій території США власники бізнесу можуть скористатися мережею Shopify Fulfillment Network. Після того, як ви відправите запит і отримаєте схвалення, вам залишиться лише вибрати замовлення, які необхідно виконати, а Shopify візьме на себе збирання, пакування та відправку товарів з найближчого складу, щоб скоротити час доставки.

          Shopify Capital

          Доступність: обмежене використання

          Shopify Capital – це спосіб додаткового фінансування підприємців, які хочуть розширити свій бізнес. Shopify Capital пропонує грошові аванси та кредити підприємствам, які відповідають усім заявленим вимогам. Сума кредиту розраховується з урахуванням продажів, зроблених у магазині. В даний час ця послуга доступна тільки в США, Канаді та Великій Британії.

          Email-маркетинг

          Доступність: безкоштовно

          Shopify Email – це інструмент маркетингу електронної пошти, який дозволяє створювати професійні електронні листи для спілкування з клієнтами, а це допомагає продавати більше товарів. Ви можете відстежувати їхню ефективність з того ж місця, де ви керуєте своїми товарами, клієнтами та іншою цифровою статистикою – ви побачите точну суму продажів, яку кожен лист приніс вашому бізнесу.

          Shopify Ping

          Доступність: безкоштовно

          Shopify Ping – це додаток для обміну повідомленнями, що дозволяє спілкуватися з покупцями та листуватися зі своїми співробітниками. Його можна використовувати для стимулювання продажу та побудови відносин з клієнтами. Ми з'ясували, що ймовірність конверсії на 70% вища, коли покупці використовують Shopify Ping для спілкування з представниками магазину.

          POS Pro

          Доступність: платно

          Якщо ви планомірно розвиваєте свій бізнес, то напевно захочете перейти з POS Lite на POS Pro. Shopify POS Pro дає вам доступ до розширеного управління товарами, необмежених облікових записів персоналу магазину та детальної аналітики.

          Що є ще: магазин додатків Shopify

          Пам'ятаєте нашу аналогію зі смартфоном? Після покупки ваш смартфон оснащений усіма потрібними функціями. Але це не все, що він може робити. Ваш смартфон також дозволяє завантажувати додатки, такі як соціальні мережі, музика, електронна пошта та фітнес-додатки, які роблять його більш приємним та ефективним для тривалого використання. І вибір додатків завжди глибоко індивідуальний.

          Торгова платформа Shopify працює так само. Вибір необхідних інструментів різноманітний. Те, що потрібно власнику бізнесу, залежить від того, які товари він продає, кому він продає, який це бізнес, де він знаходиться і так далі.

          З урахуванням того, що більше мільйона незалежних підприємств продають різні типи товарів на ринках по всьому світу, задовольнити всі потреби бізнесу – завдання нелегке. А спроби відразу включити в платформу Shopify всі можливі функції, які можуть знадобитися бізнесу, лише ускладнять використання подібного сервісу для більшості підприємців-початківців.

          Тому ми віддали перевагу гнучкості нашої платформи – насамперед, з можливістю її легкої модифікації. Це дозволяє нам вирішувати завдання мінливих моделей бізнесу. З цією метою ми звертаємося за допомогою до кожного розробника у всьому світі, щоб вони приєдналися до нас у нашій місії полегшення ведення онлайн-бізнесу, даючи їм можливість створювати додатки, теми та інші інтеграції спеціально для платформи Shopify.

          Екосистема програм Shopify

          Так було створено магазин додатків Shopify App Store. У ньому зібрано понад 8000 додатків. Якщо ви хочете додати просунутий функціонал відгуків покупців, керувати бухгалтерським обліком або розширити функціональність свого магазину, то обов'язково знайдете потрібний додаток для цього.

          У магазині додатків представлена ​​потужна система пошуку та класифікації, яка впорядковує додатки щодо їх функцій та завдань.

          Підприємці можуть знайти саме те, що їм потрібно для свого магазину, а розробники додатків можуть розвивати свій бізнес, підтримуючи своїх клієнтів-підприємців. Це безпрограшний варіант, який приносить користь усім учасникам.

          Обирайте свій власний шлях: Кастомний код і не тільки

          Місія Shopify полягає в тому, щоб зробити підприємництво доступним для всіх бажаючих. Це говорить про те, що платформа розроблена таким чином, щоб ви легко могли користуватися нею та успішно просувати свій бізнес, навіть якщо не маєте знань у галузі дизайну або розробки.

          Але це не означає, що ви обмежені шаблонами або функціями, які пропонує базовий набір або додатки з App Store. Якщо ви хочете самостійно попрацювати з кодом (або найняти когось із експертів), то Шопіфай дозволяє вам це зробити. Ви можете доробити тільки якусь одну складову вашого бізнесу або створити єдиний у своєму роді магазин з нуля. Вибір повністю за вами.

          Для тих, хто хоче отримати більше контролю над своїм бізнесом, ось деякі способи, як цього можна досягти:

          • Налаштувати свою тему або створити тему з нуля.
          • Створити власні програми для свого магазину, використовуючи інструменти розробників та API Shopify.
          • Використовувати API для поліпшення досвіду користувача в сторонніх продуктах, наприклад, для продажу товарів у комп'ютерній грі.

          З цього випливає висновок, що вам не доведеться жертвувати простотою використання задля додаткових налаштувань та контролю. З Shopify ви можете швидко запустити свій магазин, при цьому поступово отримуючи багатий, унікальний досвід, який можна порівняти з досвідом великих брендів.

          Створіть Shopify-магазин вже сьогодні

          Shopify це не просто частина програмного забезпечення чи окремий продукт, це універсальна торгова платформа. Більше того, це система, яка створює щось більш цінне для власників бізнесу, поєднуючи розробників, бізнес-експертів та покупців у спільному прагненні зробити торгівлю кращою для всіх.

          Тим самим, Shopify також робить підприємництво доступнішим для тих, хто прагне незалежності. Чи ви підприємець-початківець, чи вже стали відомим брендом зі світовим ім'ям, Shopify може допомогти вам організувати і розвивати свій бізнес. Скористайтеся безкоштовною пробною версією, спробуйте та подивіться самі.

          Поширені питання про Shopify

          Що таке Shopify?

          Shopify – це багатофункціональна торгова платформа, на якій ви можете створити свій інтернет-магазин та почати продавати на світовому ринку чи у своєму регіоні. Особливість Шопіфай-платформи – легкість старту для підприємців, незнайомих із онлайн-бізнесом.

          Скільки коштує передплата на Shopify?

          Shopify має п'ять різних тарифних планів на вибір для підприємців. Shopify Lite - $5/місяць, Basic Shopify - $32/місяць, Shopify - $92/місяць, Advanced Shopify - $399/місяць, а Shopify Plus коштує від $2,000/місяць.

          В яких країнах можна використовувати Shopify?

          У Shopify об'єднані продавці зі 175 країн. Ви можете використовувати Shopify 20+ мовами та приймати платежі у своїй країні у місцевій валюті. Більше того, ви можете вести міжнародний бізнес, використовуючи мультимовність та конвертер валют, щоб будь-який користувач вашого магазину відчував себе як удома.

          Що я можу продавати на Shopify?

          На Shopify можна продавати різні товари та послуги, включаючи фізичні товари, цифрові продукти (наприклад, електронні книги або шаблони електронної пошти), абонементи у спільноти (наприклад, членство в онлайн-студії йоги), квитки, заняття, уроки та багато іншого. Якщо ви сумніваєтеся, витратьте кілька хвилин, щоб ознайомитися з офіційними умовами надання послуг Shopify. Так ви зможете переконатися, що ваша діяльність є законною в тому місці, де ви проживаєте.

          Де я можу продавати з Shopify?

          З Shopify ви можете продавати скрізь, де є попит на товари. Ви можете продавати на власному веб-сайті, у своєму роздрібному магазині, на таких торгових майданчиках, як Amazon та Ebay, а також у соціальних мережах, таких як Facebook, Messenger та Instagram.

          Що мені потрібно, щоб почати продавати на Shopify?

          Щоб почати продавати в інтернеті за допомогою Shopify, вам необхідно додати товари до магазину Shopify і налаштувати платіжну систему. Потім ви можете вибрати, де ви хочете продавати свої товари. Це може бути, наприклад, вітрина інтернет-магазину чи соціальні мережі. Для підвищення продажів вам необхідно просувати свій магазин за допомогою вбудованих маркетингових інструментів, щоб потенційні покупці могли швидко знайти ваш сайт та дізнатися про ваш бренд та товари.

          Зміст
          Shopify – що це: Детальний огляд
          Зміст
          6. 1. Shop Pay
          6. 7. POS Pro