Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Посібник з дропшипінгу на AliExpress


Посібник з дропшипінгу на AliExpress


Дропшипінг – це відмінний спосіб розпочати бізнес у сфері електронної комерції, не переймаючись інвентаризацією чи доставкою. Це спрощена бізнес-модель продажу товарів на вашому сайті. Покупець робить замовлення, ви надсилаєте електронного листа вашому постачальнику, а він, у свою чергу, надсилає товар від вашого імені.

Створення дропшиппінг-бізнесу – чудовий спосіб розпочати свою справу в електронній комерції з нуля, проте знайти надійного постачальника може бути не так просто, як здається на перший погляд.

Зміст

Що таке AliExpress?

AliExpress – це величезний торговий майданчик, на якому розміщено понад 100 мільйонів товарів. Він був заснований у 2010 році і належить медіа-групі Alibaba. Це одна з найбільших у світі компаній електронної комерції, що знаходиться у Китаї.

Сайт AliExpress

Оскільки більшість продавців на AliExpress є зарубіжними виробниками, ви можете знайти там трендові товари за нижчими цінами. На AliExpress ви знайдете товари різних категорій, починаючи від жіночого одягу та ювелірних виробів до електроніки та домашнього декору. Це чудове місце для пошуку товарів, якщо ви хочете продавати товари через інтернет.

Чи можливий дропшипінг на AliExpress?

Так! AliExpress дозволяє легко знаходити товари для їхнього подальшого продажу у вашому магазині. Вам не потрібно думати про складські запаси товарів та їх доставку. Використовуючи DSers для пошуку та додавання товарів AliExpress до вашого магазину, ви можете вже сьогодні почати дропшипінг безкоштовно за кілька кліків.

Ось як це працює:

  1. Ви додаєте з AliExpress до свого інтернет-магазину товари, які хочете продавати.
  2. Потім встановлюєте ціну з потрібною націнкою.
  3. Коли ви отримуєте замовлення, то сплачуєте цей товар за оптовою ціною продавця з AliExpress.
  4. Продавець AliExpress відправляє замовлення безпосередньо до вашого покупця.

Чому варто використовувати AliExpress для свого онлайн-бізнесу?

Хоча AliExpress позиціонує себе як інтернет-магазин, більшість продавців на AliExpress розуміють, що багато їх клієнтів є перекупниками і зацікавлені в дропшипінгу.

Багато продавців на AliExpress мають фотографії, а також базовий опис товарів, який ви можете використовувати у своєму магазині. Однак, продаючи товар, не забувайте про важливість його презентації і про те, як ви виділяєте дрібні деталі – зазвичай варто витратити час на більш якісні фотографії та опис товару.

Іншими словами, дропшипінг за допомогою AliExpress – це просто покупка товару на сайті та введення адреси вашого клієнта після отримання замовлення.

Нижче ми докладніше розповімо про те, як правильно шукати товари та постачальників, а також як правильно подавати інформацію, щоб ваш бізнес був успішним.

Навіщо комусь купувати у вашому магазині, якщо можна купити ті ж самі товари на AliExpress?

У бізнесі дропшипінгу на AliExpress вашою конкурентною перевагою буде не ціна чи унікальність продукції. Вашою конкурентною перевагою буде обслуговування ваших клієнтів швидше та краще, ніж у ваших нинішніх конкурентів. Іншими словами, маркетинг, оперативність та підтримка покупців – ось що допоможе вам стати лідером продажів.

Хороший маркетинг сам по собі є конкурентною перевагою. Маркетинг це те, як ви допомагаєте покупцям знайти, оцінити і купити ваш товар. Він покликаний покращити враження покупців про ваш магазин, що значно збільшить прибуток. Маркетинг – це також сукупність дій, які ви робите для створення бренду (наприклад, вибір правильного доменного імені та створення корисного та цікавого контенту).

І останній не менш важливий ключовий фактор – підтримка клієнтів (особливо якщо ваші конкуренти надають неякісне обслуговування або часто розчаровують покупців). Ви можете значно підвищити рівень обслуговування, швидко відповідаючи на запитання клієнтів та роблячи своїм пріоритетним завданням допомогу у будь-яких питаннях, з якими вони стикаються при купівлі у вашому магазині.

Чи можна перенаправляти товари з AliExpress на Amazon?

Технічно, дропшипінг продуктів на Amazon з AliExpress можливий, якщо дотримуватися політики Amazon щодо продавців дропшипінгу. Але насправді це недоцільно. Це пов'язано з тим, що для продажу дропшиппінгових товарів на Amazon ви повинні переконатися, що ваш постачальник з AliExpress здійснює дропшиппінг відповідно до політики Amazon, а це непросте завдання. Проте, якщо ви зацікавлені у цьому варіанті, можете спробувати таке:

  1. Знайти постачальника дропшипінгу, який дозволяє вам отримувати товари з AliExpress.
  2. Зв'язатися з постачальником товару та переконатися, що він може виконати вимоги політики дропшипінгу Amazon щодо видалення будь-якої інформації, що ідентифікує третю сторону.
  3. Створити магазин Shopify та підключити його до додатка (обраного в першому пункті), який дозволяє отримувати товари з AliExpress.
  4. Додати товари в магазин Shopify через додаток.
  5. Додати канал продажів Amazon у свій магазин.
  6. Створити особистий кабінет та керувати списком товарів Amazon з адмінки Shopify.

Налаштування магазину дропшипінгу на AliExpress

Тепер, коли ви знаєте, як AliExpress може допомогти вам отримати товари як для дропшиппера і чому важливо правильно позиціонувати свій магазин, давайте перейдемо до його налаштування.

Як вибрати товари для дропшипінгу на AliExpress

Перша частина створення вашого магазину – це вибір ніші на ринку та вибір дропшиппінг-товарів, які ви збираєтеся продавати. Якщо ви не знаєте, з чого почати, то почніть із категорій товарів, які є на AliExpress. Уважно розгляньте всі варіанти, ґрунтуючись на тому, що вас найбільше цікавить.

Категорії товарів на AliExpress

Як тільки ви визначилися з нішою дропшипінгу, саме час почати вибирати товари, які ви хочете розмістити у своєму магазині. Почніть із малого, додайте кілька товарів. Вам необхідно вибрати якісні товари від надійного постачальника, щоб надалі уникнути головного болю та зайвих проблем.

Ми склали свій перелік параметрів для правильного вибору товару. У ньому немає нічого наукового, але це справді працює. Ось кілька речей, на які варто звернути увагу при виборі товару на AliExpress для дропшипінгу:

  • Ніяких брендів та підробок. Оскільки ви не будете ліцензованим продавцем, якщо не укласти юридичне партнерство з відповідним брендом, ризик продажу товару з чужим логотипом може призвести до проблем із правовласником. Так, така умова може обмежити ваш вибір, але ви можете вибрати з тих категорій товарів, де бренд не має великого значення, наприклад, електронні аксесуари чи одяг.
  • Безкоштовна доставка ePacket. По можливості, зосередьтеся на тих товарах, які пропонують безкоштовну доставку ePacket. Так як більшість товарів на AliExpress поставляється з Китаю або Гонконгу, доставка ePacket є не тільки економічним, але і одним з найшвидших варіантів відправки невеликих замовлень.
    Якщо продавець пропонує доставку ePacket навіть платно, покупці все одно, швидше за все, виберуть саме цей спосіб доставки. Тому що це найекономніший і найнадійніший варіант, який доступний в даний час для доставки товарів з Китаю до Америки та Європи.
  • Більше 300 замовлень. Велика кількість замовлень товару у продавця говорить про кілька речей. По-перше, про те, що на нього є попит. По-друге, постачальник надійний, оскільки така кількість замовлень означає, що деякі з них були оформлені повторно одними і тими ж покупцями. Зважаючи на це, можна розпочинати пошук нового товару для продажу із сортування за найбільшою кількістю замовлень.

    Вибір сортування товарів на AliExpress

  • Рейтинг більше 4.5 зірок. Переконайтеся, що товари, які ви плануєте продавати, мають найвищий рейтинг (більше 4.5 зірок) і що у продавця, в основному, позитивні відгуки. Щоб отримати відгуки про продавців товарів, ми використовуємо розширення Chrome під назвою AliExpress Seller Check.
    За допомогою такого інструменту можна отримати більш об'єктивний огляд продавця. Ми вважаємо, що це набагато надійніше, ніж просто використовувати систему рейтингів AliExpress.
  • Низька ціна з високим відсотком прибутку. Ми купували товари для продажу в ціновому діапазоні $1 - $20. Це дає більше простору для маневру, щоб заощадити гроші для маркетингу, оскільки ці товари можуть коштувати від 20 до 50 доларів і вище. Наприклад, ми знайшли кросівки AliExpress за ціною $20 і продали їх за $50, що принесло 60% прибутку без урахування витрат на маркетинг.
  • Багато якісних фотографій товару. Переконайтеся, що фотографії дійсно від виробника, а не взяті в іншого продавця в інтернеті. Швидкий пошук зображень у Google допоможе вам визначити, чи зроблені вони виробником, чи належать до реального бренду або роздрібного продавця.

    Сторінка товару на сайті AliExpress

  • Комунікабельний та чуйний продавець. Не бійтеся запитувати продавця, перш ніж зробити у нього замовлення. Хороший надійний продавець швидко відповість на всі ваші запитання. Якщо продавець не відповідає на повідомлення, то це тривожний дзвінок.

Додавання товарів до вашого магазину

Після того як ви налаштували свій магазин Shopify і визначилися з категорією товарів та постачальником, настав час приступати до додавання товарів. Приділіть цьому кроку особливу увагу, тому що це не просто взяти зображення та опис з оголошення AliExpress та розмістити їх на своєму сайті.

Якщо ви хочете зробити свій магазин успішним, потрібно врахувати кілька моментів:

  • Створіть власні описи товарів. Описи багатьох товарів на AliExpress були написані не копірайтерами і не з метою повного пояснення переваг товару. Наявність власного унікального контенту буде плюсом для вашого бізнесу у довгостроковій перспективі та допоможе краще привернути увагу покупців на сторінки ваших товарів. Таким чином, ви уникнете ризику дублювання контенту, якщо писатимете оригінальні тексти на всіх сторінках вашого магазину.
  • Попереджайте клієнтів про терміни доставки. Так як більшість постачальників на AliExpress знаходяться в Китаї, час доставки може бути довшим за середній. Тому вказуйте на сторінці товару (або в іншому місці вашого магазину), що вашим покупцям, можливо, доведеться почекати до 20 днів, залежно від постачальника, поки їхнє замовлення буде доставлене.
  • Використовуйте додаток для відстеження замовлень. Враховуючи більш тривалі терміни доставки, ніж ті, до яких звикла більшість людей, ви можете отримувати електронні листи від клієнтів з питаннями, де знаходиться їхня посилка. Використовуйте додаток для відстеження замовлень з Shopify App Store, щоб ваші клієнти завжди були в курсі пересування їх замовлення.

    Додаток Traktor із магазину програм Shopify Apps
    Tracktor – це програма з Shopify App Store, яка допомагає відстежувати замовлення в режимі реального часу та переглядати його статус.

  • Пропонуйте безкоштовну доставку. Вигідна доставка може стати однією з конкурентних переваг, тому ми настійно рекомендуємо пропонувати безкоштовну доставку вашим покупцям. Для цього скористайтесь безкоштовною або дешевою доставкою, яку пропонують багато продавців AliExpress.
  • Правильно встановлюйте ціни на товари. Встановіть ціну на свої товари приблизно вдвічі вище за собівартість. Прибуток у 50% дозволить зробити бізнес рентабельним, а також покрити необхідні витрати, такі як маркетинг і техпідтримка.
  • Додайте товари до свого магазину за допомогою DSers. Замість того, щоб вручну додавати товари з AliExpress на свій сайт, ви можете використовувати DSers. Це буде значно швидше та простіше.

    Ви також можете завантажити плагін DSers Chrome для того, щоб додавати до свого магазину товари, які ви знайшли на AliExpress. Це допоможе автоматизувати імпорт товарів, поки ви шукаєте нові. Додаток DSers може робити роботу за вас, вам потрібно лише переглядати та підтверджувати дії.

Як використовувати AliExpress для дропшипінгу

Тепер ваш магазин заповнений товарами, готовими до продажу та дропшипінгу.

Дропшипінг AliExpress працює так само, як і будь-який інший звичайний дропшипінг. Після отримання замовлення у своєму магазині вам потрібно купити товар на AliExpress та ввести ім'я вашого клієнта та адресу доставки. Решту робить продавець AliExpress.

Якщо ви хочете продавати без використання спеціального додатку, то вам потрібно тримати під рукою електронну таблицю зі списком усіх товарів на вашому сайті; сумою, за яку ви їх продаєте; сумою, яку вони стоять на AliExpress; посиланням на товар на сайті AliExpress. Таким чином, при отриманні замовлення ви зможете знайти постачальника AliExpress, а також відстежувати динаміку цін.

Excel таблиця для контролю продажів дропшипінг товарів з AliExpress

В якості альтернативи ви можете використовувати DSers, який може зробити все це за вас. Він полегшить процес покупки на AliExpress і дасть інформацію про динаміку цін. Цей підхід не тільки простіший, він заощаджує багато часу, а це ваш найцінніший ресурс. Він дозволяє не перейматися необхідністю вручну замовляти десятки (або більше) товарів з AliExpress.

Як це працює? Все просто: встановіть додаток DSers у свій магазині Shopify. Як тільки покупець оформить замовлення на вашому сайті, зайдіть в DSers та натисніть кнопку "Замовити товар". Після цього DSers зробить все інше. Він придбає товар на AliExpress за вас і вставить дані вашого клієнта до замовлення на AliExpress.

DSers навіть повідомить вас, якщо постачальник AliExpress змінив ціну або у нього закінчився товар, а також запропонує інших постачальників дропшипінгу.

Крім того, DSers дозволяє відстежувати усі ваші замовлення та контролювати статус доставки.

Якщо ви робите замовлення на AliExpress, то варто повідомити продавця, що ви займаєтеся дропшиппінгом. Таким чином, постачальник не включатиме в посилку, що надсилається вашому покупцю, рахунки-фактури або рекламні акції. Під час оформлення замовлення ви можете залишити повідомлення для продавця. Ми рекомендуємо залишити просте повідомлення, наприклад: "Ми займаємося дропшиппінгом. Будь ласка, ніяких акцій чи рахунків!". До речі, DSers може зробити це за вас, коли ви робите покупку на AliExpress.

Повідомлення продавцю AliExpress про те, що ви купуєте товар для дропшипінгу

Спробуйте вибрати доставку ePacket, якщо постачальник знаходиться в Китаї і пропонує її як додаток. Багато постачальників пропонують її безкоштовно. DSers дозволяє автоматично вибирати доставку ePacket під час оформлення всіх замовлень на AliExpress.

Як тільки продавець обробить ваше замовлення, ви отримаєте електронного листа з повідомленням про це.

Натисніть посилання в листі, щоб переглянути замовлення, де ви зможете побачити номер відстеження замовлення.

Як подивитися трекінг-номер посилки в AliExpress

Після цього зайдіть в адмінку Shopify і позначте замовлення як надіслане. Також не забудьте ввести номер відстеження.

Внесення трекінг-номера на замовлення Shopify

Якщо ви використовуєте DSers, то замовлення буде оброблено за вас автоматично, включаючи позначку замовлення як відправленого та з введенням номера відстеження. Ваш клієнт знатиме, що його замовлення надіслано.

От і все! Тепер залишається лише чекати, коли ваші клієнти отримають своє замовлення. Коли замовлення буде доставлено, AliExpress надішле вам електронний лист із проханням підтвердити отримання замовлення. Зачекайте деякий час, щоб покупець міг зв'язатися з вами, якщо виникнуть проблеми з товаром або доставкою. Це дасть вам можливість обговорити питання з постачальником AliExpress, щоб знайти вихід із ситуації і запобігти схожим проблемам з майбутніми замовленнями.

Як щодо повернення товару?

Багато постачальників дропшипінгу AliExpress або Alibaba не пропонують послуги повернення товару. Це говорить про те, що вам доведеться вирішувати питання повернення та відшкодування одним із інших способів. Коли виникають проблеми із замовленням, це зазвичай пов'язано з тим, що замовлення не надійшло або клієнт незадоволений своєю покупкою.

У першому випадку, коли замовлення не надходить, вам потрібно буде обговорити це питання з постачальником AliExpress. У цій ситуації зв'яжіться з постачальником для вирішення проблеми або скористайтеся захистом покупця AliExpress.

Якщо ваш покупець просто незадоволений товаром, зазвичай це невиправдані особисті очікування – те, що він отримав, було не тим, що він очікував. Ми пропонуємо повернути гроші та дізнатися, чи є якісь побажання з боку покупця, щоб врахувати його думку для вашого маркетингу (у багатьох випадках покупець просто не до кінця розумів, що він замовляє). Якщо товар пошкоджено, попросіть покупця зробити фотографії, відправте їх продавцю AliExpress і дійте далі.

Розвиток вашого дропшипінг-бізнесу на AliExpress

Після того, як ви здійснили кілька перших продажів, саме час задуматися, як розвивати свій дропшиппінг-бізнес і заробляти більше грошей.

Зрештою, ви почнете краще розбиратися, хто є надійним та якісним постачальником, а хто ні. Одна з найкращих порад з дропшипінгу: підтримуйте хороші стосунки з надійними постачальниками. Так ви отримаєте товари за найкращими цінами та пріоритетну обробку замовлень.

Ми помітили, що більшість постачальників AliExpress використовують WeChat або WhatsApp. Якщо ви часто замовляєте товари в одного продавця, запитайте його номер в одному з цих месенджерів, щоб налагодити з ним ділові відносини.

Якщо ви продемонструєте, що можете робити постійні замовлення, продавці можуть дозволити вам розмістити власний логотип на товарах або включити індивідуальні рахунки-фактури та фірмові вкладки в посилки.

Почніть свій дропшипінг-бізнес із DSers

Найкраще в дропшипінгу на AliExpress – це те, що він дозволяє власникам магазинів швидко тестувати та перевіряти бізнес-ідеї та товари. Не впевнені, чи зможете ви продавати певний товар? Додайте його до свого магазину та протестуйте! А якщо нічого не вийде, можна просто видалити товар і почати тестувати щось інше.

Так як у вас немає складу та попередніх витрат, то ризик при організації такого бізнесу мінімальний. І, як ми вже говорили, ви можете почати безкоштовно з DSers.

Питання та відповіді про дропшиппінг на AliExpress

Наскільки ефективним є дропшиппінг на AliExpress?

Дропшипінг на AliExpress розвивається. Це, як і раніше, прибуткова і популярна бізнес-модель для людей, які хочуть заробляти гроші в Інтернеті Різниця з іншими майданчиками полягає в тому, що конкуренція тут вища, ніж у попередні роки.

Як розпочати бізнес з дропшиппінгу на AliExpress?

1. Виберіть нішу дропшипінгу для свого бізнесу.
2. Знайдіть постачальників дропшипінгу.
3. Обговоріть питання з постачальниками.
4. Створіть власний інтернет-магазин.
5. Активно використовуйте маркетинг для нового дропшиппінг-бізнесу.
6. Отримайте своє перше замовлення.
7. Вдосконалюйте свій магазин.

Що таке центр дропшипінгу AliExpress?

Центр дропшипінгу AliExpress допомагає вам знайти нові та вигідні товари для вашого дропшипінг-магазину. Він допомагає вам оцінити товари перед продажем і зв'язатися з різними постачальниками AliExpress, яких ви могли не знайти на основному сайті.

Чому на AliExpress так дешево?

Товари на AliExpress дешеві, тому що усі продавці AliExpress отримують товари від китайських виробників. Це знижує вартість та дозволяє пропонувати безкоштовну або дешеву доставку.

Зміст