Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Бізнес вдома: 25 ідей віддаленої роботи


Бізнес вдома: 25 ідей віддаленої роботи

Коли йдеться про запуск власного бізнесу, доводиться думати про такі речі, як оренда комерційної нерухомості, поїздка в офіс або управління співробітниками.

Але з розвитком бізнесу вдома дедалі більше людей відкривають собі нові методи віддаленої роботи реалізації підприємницької діяльності. При цьому головний офіс бізнесу знаходиться прямо у них вдома.

У сучасному світі технології дозволяють вибирати, як і де працювати, а бізнес вдома існує в різних формах.

Бізнес можна вести просто в режимі онлайн, але іноді може знадобитися переобладнати вільну кімнату на міні-склад для продукції. Але загалом, використовуючи доступне приміщення та засоби, ви можете розпочати будь-який тип бізнесу вдома.

Зміст

Віддалений бізнес: плюси та мінуси

Бізнес вдома ‒ це справа, яку ви можете почати і вести, використовуючи свій будинок як офіс, будь то у повний робочий день або як додатковий заробіток. Деякі види віддаленої роботи, особливо ті, які пов'язані з продажем через Інтернет і не вимагають закупівлі та зберігання великої кількості товару, можна вести з будь-якої точки світу, не прив'язуючись до місця.

Звичайно, у всьому є свої плюси та мінуси, які слід враховувати при виборі віддаленого бізнесу.

Плюси:

  • Це недорогий бізнес, який включає менше накладних витрат (таких як плата за зберігання товарів на складі), а також не має високих податкових зборів.
  • Можливість продавати товари чи послуги на місцевому чи міжнародному рівні.
  • Гнучкий графік роботи, що ідеально, якщо у вас, наприклад, є діти або ви пенсіонер.
  • Ви можете створити сімейний бізнес, в якому можуть брати участь ваші родичі або чоловік/дружина.

Мінуси:

  • Необхідність переобладнання приміщення у вашому будинку для потреб вашого бізнесу (наприклад, для зберігання товарних запасів та обладнання, створення домашнього офісу). Складність полягає в тому, що це може вплинути на ваше звичне життя.
  • Вам все одно доведеться дотримуватися всіх стандартних правил, які стосуються бізнесу, який ви хочете почати (наприклад, вам може знадобитися оренда комерційної кухні, якщо ви плануєте продавати продукти харчування, або ліцензія/дозвіл на зберігання запасів).
  • Ваш бізнес може почати швидко розвиватися, а це вимагатиме оренди додаткових приміщень та найму співробітників.
  • Робота вдома дає вам багато свободи, але ви можете відчути самотність. Якщо вам подобається бути в оточенні інших людей, це можна розглядати як потенційний ризик для вашого психологічного комфорту.

25 прибуткових ідей для бізнесу вдома

Існує безліч способів розпочати віддалений бізнес. Нижче наведено доступні варіанти для кожного бажаючого створити успішний бізнес.

1. Купівля оптових товарів та їх перепродаж через інтернет

Багато видів бізнесу засновані на простій концепції імпорту товарів оптом та їх індивідуального продажу з метою отримання прибутку.

Можливо, ви нещодавно подорожували за кордоном і натрапили на унікальні товари, які не так легко знайти на вашому ринку, і ви відчули інтерес до них. А можливо, ви визначилися з нішою ринку та знаєте ідеальний спосіб стати лідером у ній.

У будь-якому випадку, якщо ці товари відносно легко зберігати та доставляти, у вас можуть з'явитися ідеї для бізнесу вдома.

На початковому етапі для невеликих продажів ви можете використовувати свій будинок як демонстраційний зал, що дасть вам можливість розширювати бізнес. Коли ви закріпитеся у своїй ніші та продажі почнуть рости, ви отримаєте можливість орендувати додаткові складські приміщення та найняти співробітників. Саме так розпочинала свою діяльність компанія "Artemis Design Co.".

"Я жила в південній частині Бостона, а моя вітальня була просто забита товарами. Я запрошувала людей, щоб вони щось подивилися для себе і приміряли. Таким чином я зробила свій перший продаж". ‒ каже Мілісент Армстронг з Artemis Design Co.

2. Продаж товарів домашнього виробництва

Якщо ви самі займаєтеся виготовленням виробів (або знаєте когось, хто цим займається), подумайте про те, щоб перетворити таке хобі на бізнес. Навіть якщо вам доводиться створювати свої вироби в іншому місці (у студії, на комерційній кухні або в майстерні), ви можете зберігати та продавати їх у себе вдома.

Коли ви маєте можливість контролювати процес створення товарів, ви можете здешевити їх, покращити якість або зробити їх більш підходящими для певної аудиторії, орієнтуючись на ринковий попит.

У Джоша Пігфорда вже був досвід віддаленої роботи у сфері бізнес-аналітики, але він хотів розвинути ще й свої творчі здібності. Він почав створювати рослини за допомогою свого 3D-принтера так народився новий бізнес. Компанія Cedar & Sail тепер продає саджанці, підставки та інші аксесуари для рослин.

Вирощування рослин для продажу як домашній бізнес

Не має значення, якому способу ви надаєте перевагу, щоб почати бізнес. Це можуть бути торгові майданчики типу Etsy або власний фірмовий магазин, але продаж своїх творів це чудовий спосіб поділитися своєю пристрастю з іншими та отримати добрий дохід. Тільки не забувайте про дотримання правил продукції, яку покупці приймають всередину або наносять на шкіру.

Додаткова інформація: Посібники до бізнесу з продажу виробів ручної роботи:

Найголовніше, що виробництво власної продукції не обов'язково має бути складним. Коли ви будете готові до більш широкого масштабу, завжди можна найняти нових співробітників для допомоги у виробництві.

3. Власний магазин дропшипінгу

Ми розглянули бізнес-ідеї, які вимагають зберігання товарів у вас вдома. Але існує ціла низка бізнес-ідей з реалізацією в інтернеті, які не вимагають турботи про товарні запаси та доставку.

Цей вид бізнесу використовує модель дропшипінгу, коли третя сторона виробляє, зберігає та відправляє товари від вашого імені, залишаючи вам лише турботи про маркетинг та обслуговування клієнтів. Роздрібна компанія Subtle Asian Treats є прикладом віддаленого бізнесу, що використовує модель дропшипінгу.

Роздрібна компанія Subtle Asian Treats: приклад віддаленого бізнесу

Ваш постачальник дропшипінгу може бути місцевим або зарубіжним, але необхідно переконатися, що ви знайшли постачальника, якому можна довіряти. Це забезпечить незмінно високий рівень обслуговування клієнтів після продажу. Завжди виявляйте належну обачність, інакше ви можете ризикувати репутацією свого бізнесу.

Існують спеціальні додатки Shopify, такі як DSers, які можуть пов'язати вас з постачальниками дропшиппінг-товарів для їх подальшого завантаження у ваш власний магазин і спростити виконання замовлень.

За своєю суттю, дропшипінг має на увазі, що ви стаєте дистриб'ютором продукції стороннього виробника, приймаючи на себе витрати (як фінансів, так і часу) на маркетинг і отримуєте винагороду у вигляді відсотка щоразу, коли здійснюєте продаж.

У багатьох випадках це призводить до того, що ваша продукція стає товаром з обмеженими можливостями для її брендування. На щастя, є кілька різних способів, за допомогою яких ви можете конкурувати, навіть якщо на ринку немає дефіциту таких товарів:

  • Співпрацюйте з різними постачальниками дропшипінгу, щоб створити гарний магазин, який задовольнить усі потреби у вибраній вами ніші.
  • Конкуруйте за рахунок якісного контенту та обслуговування клієнтів.
  • Націльтесь на регіон, де низький рівень обслуговування (при цьому обов'язково зверніть увагу на вартість доставки).
  • Залучайте нову аудиторію за допомогою ваших товарів (наприклад, світлодіодне взуття може бути продане відвідувачам музичних фестивалів або спортсменам).

Якщо ви хочете дізнатися більше про створення бізнесу з дропшиппінгу, ознайомтесь з посібником "Посібник з дропшиппінгу".

4. Друк на вимогу

Бізнес друку на вимогу схожий на модель дропшипінгу. Він не вимагає зберігання товарних запасів чи самостійної доставки. Друк на вимогу дозволяє гнучкіше налаштовувати ваш бренд і використовувати власний креативний дизайн.

Ребека Лі Фанк віддалено відкрила бренд одягу для активістів боротьби за права жінок "The Outrage", який пропонує футболки із замовленим дизайном. Компанія жертвує частину прибутку до фонду "Planned Parenthood". Ця благодійна кампанія набула величезної популярності, а "The Outrage" перетворився на процвітаючий бізнес електронної комерції.

Бренд "The Outrage": футболки із замовленим дизайном

Існує безліч інших товарів, які можна продавати за допомогою друку на вимогу: книги, шапки, рюкзаки, ковдри, подушки, посуд, взуття, толстовки, чохли для телефону, годинники та багато іншого. Все залежить від постачальника, з яким ви вирішили працювати.

Багато компаній, які займаються друком на вимогу, орієнтуються на обслуговування певної ніші чи популярні захоплення людей. Чим люди цікавляться та чому приділяють свій час? Що вам подобається? Відповіді на ці запитання допоможуть зробити правильний вибір.

Від власників домашніх тварин до веганів та геймерів існує безліч спільнот за інтересами, яким ви можете продавати свої товари. Ви можете створити свій власний дизайн, якщо у вас вже є навички. Але якщо ні, ви завжди можете найняти спеціаліста.

Щоб отримати повне уявлення про те, як працює друк на вимогу та як розпочати роботу, ви можете пройти відеокурс в Академії Shopify.

5. Надання онлайн-послуг

Продавати свої послуги вдома ще простіше, ніж товари, але проблема полягає у розподілі вашого часу. "Час гроші" це висловлювання найкраще описує бізнес, який ґрунтується на наданні послуг.

Багато професіоналів, таких як дизайнери або маркетологи, можуть працювати у фрілансі або консультувати інші компанії віддалено з власного домашнього офісу. Одні виїжджають до клієнта та працюють із різною аудиторією. Інші можуть працювати тільки за попереднім записом або бронюванням, пропонуючи свої послуги обмеженому колу осіб.

Популярні сфери діяльності для віддаленого бізнесу з надання послуг:

Такий бізнес вимагає великої кількості зв'язків та рекомендацій, щоб знайти відповідних клієнтів. Але задоволені клієнти швидше за все залишаться з вами надовго.

З цієї причини, для успішної роботи вам не обов'язково мати велику кількість клієнтів. Залежно від пропонованої вами послуги навіть кілька хороших клієнтів може бути достатньо для постійної роботи вдома.

6. Викладання онлайн-уроків

Кріс Кері, один із засновників компанії "MAPerformance", розпочав свій бізнес із продажу автомобільних запчастин та послуг, не виходячи з дому. Він почав з того, що просто давав поради в інтернеті на форумах з обслуговування та ремонту автомобілів. Так він завоював довіру аудиторії, а люди почали приходити на його сайт електронної комерції, щоби купити запчастини.

MAPerformance: бізнес з продажу автомобільних запчастин та послуг

Якщо у вас є професійні знання, ви можете не тільки поділитися ними на форумах, щоб заявити про себе, але й перетворити їх на онлайн-курси. Практично для будь-якої затребуваної навички знайдеться своя аудиторія, чи то уроки англійської, чи то просунутий маркетинг, чи щоденні лайфхаки з догляду за будинком.

"If I Made" це віддалений бізнес Емілі Ньюман, яка викладає уроки для творчих особистостей. Коли ви проводите заняття онлайн, у вас не тільки є можливість робити це вдома, але ви також можете заздалегідь записувати відео з навчанням або проводити тренінги в режимі реального часу. Наприклад, ви можете пропонувати курси в режимі реального часу за преміум-тарифами, а іншим клієнтам продавати записані заняття за зниженою ціною.

If I Made: віддалений бізнес з викладання уроків для творчих особистостей

Саме так і робить Єгі Сар'ян, засновниця компанії "Yegi Beauty". Створивши онлайн-бренд у сфері краси, вона перетворила свої таланти на пасивний дохід. Підприємці-початківці можуть замовити у неї уроки нарощування вій, щоб отримати додаткові навички і потім використовувати їх як послуги вже у своєму бізнесі. Заняття доступні як онлайн, так і очно.

Ви також можете вибрати розмір аудиторії та тривалість занять. Якщо вам подобаються невеликі групи чи індивідуальні заняття, розгляньте варіанти репетиторства чи наставництва. Якщо вам подобаються великі групи, проводьте спільні тренінги та курси. Можна проводити одноразове заняття на день, годину на тиждень чи щось середнє.

Вас не цікавить спілкування з людьми? Створіть готовий курс. Все, що вам потрібно це якісний контент (відеонавчання, шаблони, статті або інструкції). Щоб наочно показувати учням матеріал, можна використовувати, наприклад, інструмент для запису, як ScreenFlow.

Викладання в інтернеті це вигідна ідея для бізнесу вдома, оскільки вона не вимагає жодних витрат, крім вашого часу.

7. Продаж послуг на цифровому носії

Як ми вже згадували, один із найбільших мінусів бізнесу, заснованого на послугах, полягає в тому, що вам платять лише за ваш час, навички та зусилля. Емілі Ньюман з компанії "If I Made", як ми згадали вище, перетворила свої заняття на цифрові курси. Це пакет готових онлайн занять, які вона продає за нижчою ціною.

Створення вашої послуги зводиться до створення електронних або цифрових товарів, які містять ваші знання та досвід.

Габріелла та Ендрю Моррісон почали свій віддалений бізнес з продажу своїх знань про життя в маленьких будинках. Вони продають курси та плани на сайтах Tiny House Build та StrawBale.com, працюючи і не виходячи зі свого затишного та незвичайного будинку.

Ось кілька ідей для вашого власного онлайн-бізнесу :

  • Курси;
  • Дизайн;
  • Ліцензійні активи (стокові кадри, фотографії, музика тощо);
  • Завантажувальні документи;
  • Цифрові шаблони;
  • Комерційна література;
  • Електронні книги.

Як бачите, більшість цих ідей пов'язані з цифровими носіями, що позбавляє зберігання у будинку товарних запасів. Якщо ви ведете свій віддалений бізнес на Shopify, то легко можете продавати свої цифрові товари за допомогою додатку Digital Downloads або SendOwl.

Продаж цифрових товарів

Компанія "Bullet Journal" скористалася цим методом предметніше. Райдер Керрол створив унікальну методику ведення щоденників, яка переросла в ідею для віддаленого бізнесу. Тепер він продає електронні журнали на своєму сайті.

8. Монетизація за рахунок залучення аудиторії

Якщо ви створюватимете якісний контент, то у вас з'явиться своя аудиторія в інтернеті. Це стосується і створення власного блогу, каналу на YouTube, облікового запису в Instagram або подкасту. Використовуючи будь-яку із запропонованих ідей для віддаленого бізнесу, ви можете збільшити кількість передплатників та монетизувати свій канал.

Ендрю Фінн створив блог "Wait But Why", який перетворився на справжній бізнес. Набравши понад 371 000 передплатників та мільйони відвідувань, бренд створив цифрові контент-товари для своєї лояльної аудиторії. Сьогодні "Wait Buy Why" ‒ це повноцінний сайт електронної комерції, на якому продаються цифрові та електронні товари.

Блог Wait But Why

Джордан Ферні, власниця магазину "Oh Happy Day Shop!", також приваблювала аудиторію за допомогою блогів, а потім створила повноцінний віддалений бізнес. Вона налаштувала бізнес під ритм свого життя, щоб проводити більше часу із сім'єю. Наразі Джордан продає товари на своєму сайті електронної комерції.

Магазин Oh Happy Day Shop!

Карен Кілгаріфф та Джорджія Хардстарк використовували групи у Facebook для розвитку свого подкасту "Моє улюблене вбивство". Це була спільнота для тих, хто є шанувальником справжніх злочинів та любить розслідування. Воно налічувало понад 200 000 осіб, але у 2018 році підкаст припинив своє існування.

Потім вони створили власну платну спільноту "Fan Cult" із щорічною платою за доступ. Шанувальників стало ще більше, і проект "Моє улюблене вбивство" знову запустився у вигляді сайту електронної комерції з фірмовою атрибутикою (там продавалися квитки на заходи).

Платне співтовариство Fan Cult

Ви також можете пропонувати нестандартні товари або послуги за винагороду, приймати плату за спонсорські посади. Ви отримаєте додатковий прибуток, а бренди зможуть встановити зв'язок із вашою аудиторією.

Створення лояльної аудиторії потребує терпіння, послідовності та зосередженості. Це не найпростіший спосіб розпочати віддалений бізнес, особливо у короткостроковій перспективі. Але якщо вам вдасться зібрати аудиторію навколо того, що ви любите, це може стати одне з найцікавіших занять. Це хороші перспективи на майбутнє та можливість працювати з кількома джерелами доходу одночасно.

Можливість монетизації за рахунок аудиторії часто залежить від ніші, яку ви обрали. Якщо ви починаєте з нуля або знаходитесь в процесі пошуку власної аудиторії, обов'язково ознайомтеся з наступними посібниками, щоб дізнатися, як краще розвивати та монетизувати найпопулярніші канали:

9. Інвестування у готовий бізнес електронної комерції

Якщо ви більше зацікавлені в інвестуванні в джерело доходу, розгляньте можливість придбання існуючого бізнесу електронної комерції.

Ціни сильно варіюються в залежності від безлічі факторів, включаючи загальний дохід, потенціал прибутку, наявні активи (наприклад, список адрес електронної пошти або соціальних мереж), товарні запаси та багато іншого. Деякі продавці такого бізнесу навіть приймуть вас на роботу та навчать керувати магазином.

Exchange – це торговий майданчик від компанії Shopify для купівлі та продажу магазинів електронної комерції. Ви можете відфільтрувати оголошення, щоб знайти бізнес, який відповідає вашому бюджету, рівню досвіду та потребам.

Можливо, ви готові витратити більше грошей та купити перевірений бізнес. А може, вас зацікавить недорогий бізнес із нереалізованим потенціалом, який ви захочете розвивати.

Exchange: торговий майданчик від компанії Shopify для купівлі та продажу магазинів електронної комерції

Обов'язково перевіряйте кожну пропозицію та враховуйте все, що входить у вартість продажу. Виручку та інші дані можна перевірити через Shopify, тому ви можете бути впевнені у точності цих цифр. Якщо ви хочете ознайомитися з додатковими рекомендаціями щодо покупки Shopify-магазину, ознайомтесь з посібником "Купівля магазину Shopify: інструкція з обміну".

10. Продаж товарів за передплатою

Згідно з прогнозами, у період з 2021 по 2026 рік індустрія онлайн-підписок зростатиме на 20% на рік. Така динаміка зростання призвела до появи нових брендів, орієнтованих безпосередньо на споживача, а також притоку в цю нішу великих брендів, таких як "Sephora" і "Walmart".

Ви можете розпочати бізнес з продажу підписок, не виходячи з дому. Наприклад, Ешлі Рейнольдс збирає надлишки товарів у спеціальний набір та продає їх за підпискою через свій сайт електронної комерції "Cloth & Paper" . Якщо ви вже займаєтеся електронною комерцією віддалено, ви можете зробити те саме, щоб спробувати продати ті товари, які інакше лежали б мертвим грузом.

Сайт електронної комерції Cloth & Paper з продажу за передплатою

Передплати не обов'язково мають бути пов'язані з продажем. "Haverdash" ‒ це компанія, яка займається продажем одягу за передплатою. Коли клієнти перестають користуватися речами, вони відправляють їх назад, а "Haverdash" здає в оренду іншому клієнту, що призводить до повторного прибутку.

Haverdash: продаж одягу за передплатою

11. Реклама за участю домашніх тварин

У соціальних мережах часто можна зустріти зоозахисників, які рекламують такі бренди, як BarkBox, і набирають тисячі лайків. Якщо у вас є домашній улюбленець, ви можете використовувати його фото і відео в соціальних мережах, а також співпрацювати з брендами для просування їх товарів в інтернеті.

"Bodhi the Menswear Dog" ‒ він же самий стильний пес у світі ‒ зробив собі ім'я в Instagram. Перегляньте його стрічку і ви побачите співпрацю з кількома брендами, такими як "Booking.com", "Spotify" та "Poly & Bark".

Інтернет-магазин Bodhi the Menswear Dog

У вас немає домашніх тварин? Подбайте про чужих вихованців. Такі програми, як Rover, відкрили можливість спільного вигулу собак та інших домашніх тварин. У 2020 році індустрія догляду за домашніми тваринами оцінюється в $232 млрд. Якщо ви хочете заробляти гроші, не виходячи з дому, запропонуйте власникам домашніх тварин місце, де можна залишити їхніх вихованців, коли вони їдуть із міста або виникає необхідність доглянути їх.

12. Продаж непотрібних речей

Споживачі стають все більш екологічно свідомими, вони активно шукають способи змінити свої звички купівлі, щоб підтримати цю тенденцію. Тільки в США перепродаж одягу – це галузь із оборотом у 4 мільярди доларів.

"COAL N TERRY" ‒ успішний віддалений бізнес із продажу вінтажних речей. І хоча бізнес розпочався не зовсім вдома – це була кімната у гуртожитку коледжу – відтоді він перетворився на популярний бренд із постійними шанувальниками.

COAL N TERRY: бізнес із продажу вінтажних речей

Ви можете почати свій віддалений бізнес з малого. Сайти Poshmark та Mercari є чудовими місцями для продажу непотрібного одягу. Ви також можете використовувати Craigslist або Facebook Marketplace.

Зайві предмети не обмежуються лише одягом. Інші непотрібні товари також можуть являти собою вигідну можливість для віддаленого бізнесу.

13. Гра в популярні відеоігри

Хоча багато хто вважає відеоігри марною тратою часу, це хобі може приносити прибуток. І немає нічого комфортнішого, ніж сидіти на дивані перед телевізором і грати.

Кіберспорт та платформи для стрімінгу відеоігор, такі як Twitch, відкрили геймерам можливість здобути популярність і, звичайно ж, гроші за свої досягнення. Лише індустрія кіберспорту коштує понад 1,5 мільярда доларів, а один стример на Twitch може залучити одразу близько 100 000 глядачів.

Як це монетизувати? Спонсорство один із найкращих способів розпочати ігровий бізнес. Компанії платитимуть вам за те, що ви граєте в їхні ігри та транслюєте їх для своєї аудиторії.

Професійні геймери можуть навіть підвищити якість свого резюме.

Зверніть увагу, що все перераховане вище вимагає певного рівня ігрових навичок.

До речі, Twitch більше не обмежується лише іграми. Наприклад, Maxx Burman та Banks Boutté використовували цю платформу для запуску онлайн-заходу, на якому вони представили 12 найкращих арт-директорів відеоігор.

Вони також опублікували цей контент на інших соціальних платформах, таких як Instagram та YouTube. Після залучення великої аудиторії вони запустили KitBash3D, де продають 3D-активи для відеоігор та фільмів.

KitBash3D: магазин 3D-активів для відеоігор та фільмів

14. Продаж NFT-токенів

Останнім часом незамінні токени (унікальні цифрові сертифікати, які зберігаються в блокчейні) або NFT привертають багато уваги як прибутковий бізнес, яким можна займатися вдома. Якщо у вас є художні навички, то створення та продаж NFT може стати відмінним способом отримання доходу.

Такі художники, як Ф'ючиус, зуміли заробити мільйони з продажу свого мистецтва у якості NFT. Хоча ця історія успіху і може бути винятком із правил, є багато інших художників, які продають свої NFT. Взяти хоча б історію Блейка Джеймісона, художника з Брукліна, який заробив 46 000 доларів, продаючи свої власні роботи.

Щоб розпочати, спочатку ознайомтеся з технічними деталями. Ви повинні знати про те, як працює криптовалюта та технологія блокчейн. Тільки тоді ви зможете впевнено створювати NFT для їх продажу на таких торгових майданчиках, як OpenSea, SuperRare, HEN та Foundation.

Інтернет-магазин SuperRare: торгівля творами мистецтва у вигляді NFT

Щоб заробляти на продажі NFT, важливо бути активними у спільнотах NFT. Встановлення зв'язку з однодумцями, включаючи продавців та колекціонерів, є ключем до постійного успіху.

15. Організація віртуальних заходів

Через пандемію попит на віртуальні заходи збільшився. Зросла потреба у навичках віртуального планування заходів: такі компанії, як "6Connex", відзначили зростання попиту на 1000%.

Найприємніше, що для початку такого бізнесу вам знадобиться лише смартфон чи ноутбук та підключення до інтернету. При цьому у вас будуть відносно низькі витрати, тому що ви працюєте вдома і знаходитесь у своїй ніші.

Віртуальне планування заходів охоплює безліч різних потреб, сюди входить планування для:

  • Корпоративних конференцій.
  • Робочіх зустрічей.
  • Віртуальних вечірок.
  • Збирання коштів.
  • Торгових виставок.
  • Вебінарів.
  • Освітніх семінарів.

Можливо, ви добре знаєтеся на організації заходів. Або у вас є природні здібності до ведення переговорів та об'єднання людей. Якщо це так, то такі навички є безцінними для цього сегменту ринку.

Знайомство з платформами для проведення віртуальних заходів, такими як Hopin, Cvent або Whova, допоможе вам знайти інформацію для успішного залучення перших клієнтів. А такі компанії, як "Virtual Events Creator" використовують Instagram для реклами своїх послуг.

У міру зростання вашого бізнесу в цій сфері, а разом з ним і вашого досвіду, пропозиція ваших навичок у вигляді пакету послуг може стати джерелом стабільного доходу.

16. Продаж стокових фотографій

Подумайте про продаж стокових фотографій у власному магазині або на відомих сайтах стокових фотографій, таких як Adobe Stock, iStock або Shutterstock.

Для створення хорошого бізнесу потрібно не лише вміти добре фотографувати. Вам також необхідно знати, як просувати себе на ринку, як розробити власний бренд і як вибрати нішу для фотографії.

Для додаткової інформації, як перетворити продаж фотографій на віддалений бізнес, ознайомтеся з деякими історіями успішних продавців. А цей посібник дасть вам детальну інформацію про те, як продавати фотографії в інтернеті, незалежно від рівня вашої кваліфікації.

17. Бізнес у сфері краси

Пандемія завдала шкоди багатьом галузям, але індустрія краси та здоров'я не була серед них. Як віддалений бізнес ви можете почати продавати товари для краси та здоров'я клієнтам за допомогою дропшипінгу або концепції White Label.

Індустрія краси та здоров'я як віддалений бізнес

Для бізнесу у сфері електронної комерції важливо мати багато варіантів доставки, а також велику різноманітність товарів, щоб задовольнити попит клієнтів. Останнім часом найбільший попит мають такі товари для краси, як:

  • Домашні спа-процедури.
  • Предмети особистої гігієни
  • Інноваційні товари для краси (наприклад, масажні пістолети та "розумні" дзеркала).

Коли ви поринете в роботу та подумаєте про те, які товари найкраще розмістити на вітрині вашого магазину, не забудьте також про зручність покупців. Незалежне опитування споживачів показує, що клієнти охоче купують у тих компаній, які пропонують зручність у вигляді безлічі варіантів купівлі та доставки або додатковий сервіс – наприклад, передплату.

Що (крім ваших товарів) може змусити ваших покупців повернутись? Пам'ятайте, що лояльність клієнтів та постійна аудиторія є ключовими складовими стабільного доходу.

18. Бізнес у сфері партнерського маркетингу

Партнерський маркетинг – це прибуткова та унікальна бізнес-ідея, якщо у вас є навички цифрового маркетингу. Партнери можуть заробляти гроші на всіляких платформах, які припускають партнерські посилання. Партнерські портали, такі як ShareASale, RewardsStyle або LikeToKnowIt – це лише деякі з багатьох місць, де ви можете знайти товари для партнерства.

При виборі партнерської стратегії вам доведеться виявити творчі здібності. Наприклад, деякі компанії вважають за краще розповідати про своїх партнерів через Instagram Stories, а інші – створювати сайт із цінним контентом, який містить партнерські посилання.

У компанії Your Social Team є ролик в Instagram, де вони діляться своїми найкращими компаніями-партнерами зі своїми клієнтами. Це відмінний спосіб отримання пасивного доходу, якщо цільова аудиторія регулярно відвідує ваш профіль.

Your Social Team: ролик у Instagram

Платний варіант реклами на Pinterest ще один можливий шлях. Чим більше людей перепостить ваші партнерські посилання після того, як ви створите та розмістите їх на своїх дошках, тим вищі шанси, що ви зможете збільшити дохід.

Партнерська сфера має правила. Тому, якщо ви хочете заробляти гроші за допомогою партнерських посилань, важливо відкрито попередити своїх клієнтів про те, що ви партнер цього бренду. Правила FTC є обов'язковими. Тому не забувайте про них, коли починаєте створювати партнерську мережу в Інтернеті.

19. Дитячий садок на дому

Хороший дитячий садок завжди буде актуальним. Якщо ви добре ладнаєте з дітьми, подумайте про відкриття бізнесу для догляду за дітьми. В даний час ця сфера діяльності оцінюється в 50 мільярдів доларів і в найближчі роки попит тільки зростатиме.

Запуск дитячого садка вимагає початкових вкладень, навіть якщо ви відкриваєте його вдома. Необхідно продумати обладнання та оформити документи. І все ж, подумайте про те, наскільки прибутковим може бути догляд за дітьми. Якщо ви запропонуєте місцевим батькам доступнішу, але якіснішу альтернативу, це може стати стабільним джерелом доходу.

Важливо поставити собі запитання: як відкрити дитячий садок, який відповідає місцевим нормам? Вам необхідно ознайомитися з ліцензійними вимогами щодо догляду за дітьми, а також з обов'язковою перевіркою ваших даних та нормами з охорони здоров'я та безпеки.

Швидкий пошук у Google допоможе вам дізнатися про вимоги у вашому регіоні щодо надання послуг дитячого садка, щоб ви могли уникнути порушення закону та працювати відповідно до вимог. FreshBooks пропонує корисний посібник про те, як відкрити дитячий садок вдома, включаючи юридичні питання.

20. Продаж товарів на спеціалізованих платформах

Amazon, eBay, Etsy, OfferUp, Facebook Marketplace та Bonanza це торгові платформи, які дозволяють отримати прибуток від продажу товарів. Там є все, що має попит у покупців.

Продаж товарів на онлайн-майданчиках один із найпростіших видів бізнесу, який можна розпочати віддалено. Як тільки ви відкриєте рахунок та розберетеся, як вказувати ціни та завантажувати зображення, ви можете почати продавати свій перший товар. Немає потреби у товарних запасах або дорогих накладних витратах.

Як приклад можна навести історію Даллас Вулфорд, студентки медичного коледжу, яка почала заробляти в інтернеті за допомогою платформи Mercari. Вона розміщувала там невеликі товари, якими не користувалася. Різні речі, від взуття до ювелірних виробів, допомогли їй заробити перші кілька тисяч доларів упродовж перших чотирьох місяців.

Приступаючи до роботи, ознайомтеся з правилами роботи продавців на кожній платформі, щоб ваш обліковий запис продавця мав хороший рейтинг. У міру розвитку бізнесу ви можете наймати співробітників та відправляти їх на розпродаж та магазини економ-класу, щоб знайти цікаві речі, які можна виставити на продаж.

21. Менеджер соціальних мереж

Завдяки популярності соціальних мереж з`явилася нова посада: менеджер соціальних мереж. Хороша новина полягає в тому, що вам не обов'язково працювати в агентстві, щоб розібратися у цій сфері діяльності.

Ви можете розпочати свій власний бізнес з управління соціальними медіа, маючи ноутбук, інструменти управління соціальними медіа, такі як Sprout Social, Hootsuite або Buffer, підключення до інтернету та власну присутність у соціальних мережах.

Послухайте Рейчел Педерсен. Маючи мільйонну аудиторію в TikTok та активність у Instagram та YouTube, вона змогла кинути роботу перукаря та розпочати свій віддалений бізнес у соціальних мережах.

Найважчий крок у такому бізнесі – це залучення першого клієнта. Використовуйте свій обліковий запис, щоб повідомити аудиторії, що ви пропонуєте послуги в галузі соціальних мереж. Використовуйте такі соціальні платформи, як YouTube та Instagram, щоб продемонструвати свою компетентність та залучити клієнтів.

Середня зарплата менеджера коливається близько позначки 70 000 доларів у рік, але потенціал заробітку може перевищити цю цифру.

22. Віртуальний персональний тренер

Ринок персональних тренувань оцінюються в 12,9 мільярда доларів, попит на них зростає через зростаючі проблеми із зайвою вагою. Це перспективний дохід, тож серйозно подумайте про створення віддаленого бізнесу персональних тренувань.

Здобувши знання чи сертифікацію в цій галузі, ви зможете пропонувати віртуальні заняття з персонального тренінгу. Існує безліч способів отримати сертифікат персонального тренера, наприклад, курси, які пропонують відомі провайдери. Отримавши сертифікат, що підтверджує ваші послуги, вам залишиться лише запропонувати свій пакет послуг для аудиторії, яка зацікавлена ​​в тому, щоб привести себе у форму.

Візьміть приклад з таких компаній, як "Loisa Kurang" в Instagram або "Triumph With Vin", щоб дізнатися про способи просування себе у соціальних мережах. Ще ви можете ознайомитися з 25 альтернативами платної реклами, щоб розробити маркетингову стратегію та просувати свої послуги.

23. Бухгалтерські послуги

Якщо ви добре знаєтеся на цифрах, такий бізнес може стати відмінним варіантом. Існує безліч безкоштовних ресурсів, наприклад, це керівництво на YouTube від бухгалтера, яка успішно розпочала свій бізнес на дому. У ньому ви дізнаєтеся багато нового, а також, як залучити першого клієнта.

Створення віддаленого бухгалтерського бізнесу можна розбити на три основні етапи:

  • Реєстрація вашого бізнесу.
  • Маркетинг ваших послуг.
  • Створення бази постійних клієнтів.

Середня зарплата бухгалтера США становить близько 45 000 доларів у рік. Але як бухгалтер-фрілансер, ви можете заробляти більше, якщо підвищите свої ставки та створите свою клієнтську базу. Однак для цього вам спочатку потрібно оформити документи для створення компанії з обмеженою відповідальністю.

Почитайте докладний посібник зі створення ТОВ, щоб не пропустити жодного кроку в цьому процесі. А цей посібник з бухгалтерського обліку для малого бізнесу може пролити світло на створення та ведення бухгалтерської документації, особливо якщо ви тільки вивчаєте світ бухгалтерського обліку.

Щодо маркетингу ваших послуг, соціальні мережі можуть стати відмінним стартом. Такі компанії, як "Zeal Bookkeeping" та"Good Cents Bookkeeping", є відмінними прикладами того, як використовувати Instagram для залучення клієнтів.

У міру залучення клієнтів важливо не зациклюватися на створенні бренду або надто складного веб-сайту. На початкових етапах будь-якого бізнесу важливо те, який дохід ви можете отримати, щоб забезпечити розвиток бізнесу.

24. Розробка веб-сайтів

Зараз дуже легко створювати веб-сайти, якщо вам подобається графічний дизайн чи розробка. Проблема в тому, що багато людей не хочуть витрачати час на вивчення сайтів конструкторів, таких як WordPress, щоб робити це самостійно. Якщо ви добре розумієтеся на технологіях, спробуйте організувати послуги веб-дизайну.

Такі платформи, як Upwork, Fiverr та Dribbble, є надійними відправними точками для початку роботи та залучення клієнтів для демонстрації ваших навичок. Як тільки ви почнете набирати оберти завдяки відгукам та виконаним проектам, вам буде легше залучити постійний потік клієнтів.

Такі курси, як "Як створити свій інтернет-магазин (з нульовим досвідом дизайну)" від Shopify, можуть стати добрим початком для вдосконалення навичок. Але Shopify – не єдина платформа, яка допомагає досягти успіху. Існує також попит створення веб-сайтів за допомогою WordPress або Squarespace.

Shopify Experts, ринок цифрових послуг Shopify-магазинів, також є місцем, де ви можете запропонувати свої навички.

25. Бізнес із догляду за собаками

Спробуйте запропонувати послуги догляду за собаками, якщо у вас вдома є місце для цього. Це затребувана послуга з обсягом ринку понад 10 мільярдів доларів, якої завжди потребуватимуть зайняті власники свійських тварин.

Є два шляхи: продавати товари для догляду за собаками в магазині або надавати послуги з догляду за собаками самостійно. Наприклад, Paw La La пропонує безліч послуг для домашніх тварин. А клуб "Pupper Club" пропонує безліч спа-послуг, які мають попит.

Paw La La: послуги для домашніх тварин

Чарівність такого бізнесу в тому, що його дуже легко розпочати. Ви можете використовувати свої зв'язки, щоб знайти перших клієнтів. Можливо, ви знаєте одного або двох власників домашніх тварин, які могли б скористатися послугами, які ви пропонуєте.

Щоб залучити перших клієнтів, запропонуйте свої послуги за нижчою ціною в обмін на відгуки та рекламу.

Обов'язково ознайомтеся з ресурсами про домашніх тварин, щоб дізнатися більше, наприклад:

Пошук відповідної ідеї для вашого віддаленого бізнесу

Будь-який бізнес залежить від ваших цілей. Чи хочете ви працювати неповний робочий день як мами-домогосподарки або стати власником бізнесу на повний робочий день? Який стартовий капітал маєте для запуску бізнесу? Які навички у вас є?

Бізнес вдома у сучасному світі – це просто віддалений бізнес, де технологія дозволяє скоротити розрив між вами, вашими постачальниками, вашими співробітниками та вашими клієнтами. В цілому, це можливість розпочати бізнес з маленькими вкладеннями, швидко розвиватися та скоротити витрати (особливо коли ви можете відмовитися від витрат на оренду офісу).

Як і в будь-якій справі, ретельно продумайте свої цілі та визначте, чим вам подобається займатися. Тільки так ви зможете створити успішний бізнес, який працюватиме на вас.

Часті питання про бізнес вдома

Який бізнес найуспішніший?

Згідно з дослідженнями, найбільш успішними підприємствами, що пережили пандемію, є: бізнес у сфері краси та здоров'я, бізнес із продажу підписок та бізнес, який продає товари у форматі B2B та B2C.

Який вид бізнесу можна відкрити вдома?

1. Продаж товарів домашнього виробництва.
2. Пропозиція онлайн-послуг.
3. Бізнес по продажу підписок.
4. Продаж NFT-токенів.
5. Монетизація за рахунок залучення аудиторії.
6. Запуск дропшиппінг-магазину.
7. Друк на вимогу.
8. Стати фрілансером.

Який віддалений бізнес підходить для новачків?

1. Дропшиппінг.
2. Друк на вимогу.
3. Продаж непотрібних товарів.
4. Домашня продукція.
5. Надання різних послуг.

Як розпочати бізнес вдома?

  1. Придумайте бізнес-ідею.
  2. Напишіть бізнес-план.
  3. Розробіть пропозицію свого сервісу чи товару.
  4. Знайдіть фінансування.
  5. Виберіть структуру свого бізнесу.
  6. Подайте заявку на отримання ліцензій та дозволів.
  7. Відкрийте підприємницький банківський рахунок.
  8. Просувайте свій бізнес.

Зміст
Бізнес вдома: 25 ідей віддаленої роботи
Зміст