Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Як налаштувати емейл-повідомлення для покупців


Як налаштувати емейл-повідомлення для покупців

Опис курсу
Транскрипція
Наступні кроки

Розділ повідомлень допоможе вам інформувати ваших клієнтів про всі важливі моменти їхньої взаємодії з вашим Шопіфай-магазином, таких як підтвердження замовлення або кинута сторінка замовлення.

Коли ви робите покупку в Інтернеті, що ви робите в першу чергу? Якщо ви схожі на мене, ви негайно перевіряєте свій емейл, щоб підтвердити, що покупка здійснена вами і ви ввели точні дані.

Розділ "Notifications" допоможе вам надсилати такі ж листи та інформувати ваших клієнтів про всі важливі моменти їх взаємодії з вами. Як продавець Shopify, ви маєте доступ до адаптованих для мобільних пристроїв шаблонів електронних листів з різними повідомленнями, від підтвердження замовлення до кинутого замовлення.

Shopify дозволяє легко та швидко інформувати ваших клієнтів про їх покупки. У цьому уроці ми налаштуємо два найважливіших шаблони повідомлень: повідомлення про оформлене замовлення та повідомлення про незавершене замовлення.

Лист про оформлене замовлення надсилається покупцеві автоматично після того, як він розмістив замовлення. Лист про незавершене замовлення надсилається покупцеві, коли він залишив чекаут, не оформивши замовлення. Давайте налаштуємо обидва.

У вашій адмінці у розділі "Settings" натисніть "Notifications". Тут ви побачите всі шаблони, що надсилаються вашим клієнтам у різних ситуаціях. Одна з порад для економії часу: ви можете змінити колір кнопок і додати свій логотип для всіх шаблонів відразу. Давайте зробимо це зараз.

Під "Customers notifications" натисніть "Customize" і додайте логотип. А тепер давайте змінимо колір кнопки. Натисніть "Save". Отже, ви застосували зміни до всіх своїх шаблонів поштових повідомлень.

Як я вже говорила, ми збираємося більш детально налаштувати два дійсно важливих шаблона. Спочатку налаштуємо шаблон листа про оформлене замовлення. За замовчуванням, у шаблонах вже міститься необхідна інформація. Якщо ви нічого не зробите з ним, у вашого клієнта все одно буде чудовий досвід взаємодії з вашим бізнесом.

Якщо ви знайомі з кодингом, ви зможете навіть змінити дизайн шаблонів. Але, як я вже сказала, у цьому немає необхідності на початковому етапі. Шаблони, що надаються Shopify, перевірені часом. Не забудьте натиснути "Save".

Тепер давайте відредагуємо текст листа про кинуте замовлення. Спочатку я перегляну його. Головна мета вашого листа про кинуте замовлення - змусити когось повернутися і завершити його оформлення. Іноді люди відволікаються і їм просто потрібно нагадати. В інших випадках вони вагаються і не впевнені, чи готові вони купити.

Перший крок до того, щоб змусити когось передумати, - змусити його відкрити ваш лист. Для цього потрібно, щоб назва листа була помітною і викликала в них бажання відкрити його. Після внесення змін я натискаю "Save".

Повторіть цей процес для тих повідомлень, які зараз потрібні для вашого бізнесу.

У наступному уроці я покажу вам, як розібратися з головними налаштуваннями вашого магазину.

Оновіть емейл-повідомлення, необхідні для запуску вашого магазину. Ми рекомендуємо як мінімум переглянути повідомлення про підтвердження замовлення та незавершене замовлення.