Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Як створити колекцію: з ручною та автоматичною збіркою товарів


Як створити колекцію: з ручною та автоматичною збіркою товарів

Опис курсу
Транскрипція
Наступні кроки

Колекція дозволяє організовувати товари в структуровані групи, щоб допомогти клієнтам швидше знаходити товари у вашому інтернет-магазині.

Коли клієнт відвідує ваш веб-сайт, він хоче швидко перейти до товарів, у купівлі яких він зацікавлений. Shopify спрощує це, дозволяючи створювати колекції.

Колекції дозволяють організувати ваші товари в структуровані групи. Майте на увазі, що товари можуть бути в декількох колекціях. Це вигідно, тому що допомагає вашому магазину залишатися організованим і робить його зрозумілим для ваших клієнтів під час навігації.

Ось кілька прикладів колекцій: одяг або товари для чоловіків, жінок або дітей; найпопулярніші товари або товари зі знижкою; товари певного кольору або матеріалу; сезонні товари для свят або особливих подій.

Існує два типи колекцій, які ви можете створити: з товарами, що збираються вручну і збираються автоматично.

Колекція з ручною збіркою включає тільки ті товари, які ви вибираєте самостійно. Така колекція вимагає більше роботи для створення та обслуговування, але так ви зможете створити спеціалізовані колекції, які ви збираєтесь курувати особисто.

Колекція з автоматичним збором використовує вибрані умови для автоматичного включення в неї відповідних товарів. Такий тип колекцій ідеально підходить для підприємств з великим асортиментом товарів. Можна додати до 60 правил вибірки товарів. І ви можете вказати, чи повинні товари відповідати всім або лише одній з умов для включення їх до колекції.

Давайте разом налаштуємо колекцію з ручним збором. В адмінці Shopify перейдіть в розділ "Products" і натисніть "Collections". Натисніть "Create Collection". Постарайтеся, щоб назва вашої колекції була чіткою та інформативною. При визначенні назви колекції керуйтеся ясністю, а не хитрістю. У розділі типу колекції виберіть "Manual". Тепер натисніть "Save".

У розділі "Products" знайдіть товари або натисніть "Browse", а потім додайте товари, які ви хочете мати в колекції. Встановіть порядок сортування товарів. Деякі теми Shopify дають можливість додати зображення колекції. Якщо ви не оберете зображення колекції, буде використовуватися зображення першого товару вашої колекції.

У SEO-розділі показано, як колекція відображатиметься в результатах пошуку. Якщо ви бажаєте відредагувати цю інформацію, натисніть "Edit website SEO". Так само, як і SEO сторінок ваших товарів, ви можете редагувати і SEO сторінок колекцій, якщо хочете. Це чудовий спосіб підказати пошуковим системам колекції, які релевантні запитам користувачів. Якщо ви не хочете, щоб опис колекції відображався на сторінці вашої колекції, принаймні додайте опис колекції до розділу SEO, щоб колекцію могли знайти пошукові системи.

У розділі "Product availability" натисніть "Manage", щоб вибрати канали продажу, в яких ви хочете показувати свою колекцію. Для початку зробіть свою колекцію доступною у вашому онлайн-магазині. Пізніше після перегляду уроку про канали продажів ви зможете повернутися і додати нові канали.

У блоці "Collection image" натисніть "Add image", щоб завантажити зображення колекції. Вам потрібне зображення, яке найкраще представляє вміст колекції. Натисніть "Save". Натисніть "View", щоб побачити свою колекцію.

Якщо ви прийшли в Shopify з великим асортиментом товарів або зі зростанням вашого бізнесу ваш асортимент збільшився, то колекції з автоматичним збором допоможуть заощадити ваш час та зусилля.

Тепер ви знаєте, як створювати колекцію, і ви на один крок ближче до запуску свого інтернет-магазину. У наступному уроці я покажу вам, як додати платіжні системи до магазину Shopify.

Створіть свою першу колекцію. Ви можете додати товари зараз чи пізніше. Ви навіть можете зробити колекції автоматизованими на основі ключових слів товарів.