Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Як додати товар до онлайн-магазину


Як додати товар до онлайн-магазину

Опис курсу
Транскрипція
Наступні кроки

У цьому уроці ви дізнаєтесь, як додати товар до свого магазину, переглянувши покроковий процес додавання нового товару.

Також ви ознайомитеся з бізнес-порадами, які допоможуть вам створити ефективну сторінку товару.

Це один із найважливіших уроків курсу. Пам'ятайте приказку "зроблено краще, ідеально чам" , адже ви можете легко внести зміни у сторінку товару після запуску магазину.

Корисні ресурси:

Сторінка товару – найкраща можливість продемонструвати покупцям цінність вашого товару. У цьому уроці ви дізнаєтеся, як додати товар до свого магазину з фотографіями, варіантами та цінами.

Давайте разом налаштуємо сторінку вашого товару. Почніть з панелі адміністратора Shopify. Натисніть "Products" Потім натисніть "Add product". Є два стовпи ефективної сторінки товару: довіра та цінність. Під час цього уроку я покажу вам, як передати кожну з цих основ на сторінці вашого товару, щоб оптимізувати продажі.

Спочатку почніть з додавання назви товару. Вам потрібно чітко вказати, що являє собою товар. Далі напишіть опис товару. Коли ви пишете заголовок та опис, поставте себе на місце свого клієнта. В описі товару ви повинні передати особливості та переваги вашого товару. Оскільки покупець не може спробувати ваш товар перед покупкою, вам потрібно допомогти йому зрозуміти, як товар вирішить проблему або виклик, який перед ним стоїть. Використовуйте марковані списки для покращення читабельності та обов'язково перевіряйте орфографію.

Одним із ключових елементів хорошого опису товару є включення до нього ключових слів. Ключові слова — це слова та фрази, які потенційний клієнт може ввести в пошукову систему, щоб знайти товар, подібний до вашого. Це фундаментальний аспект пошукової оптимізації або SEO. Я додала посилання на наш курс з SEO нижче цього відео, щоб ви могли оптимізувати свій сайт у пошукових системах.

Інші можливості завоювати довіру на сторінці вашого товару включають: показ відгуків клієнтів, використання фотографій клієнтів і пропозиція гарантії повернення грошей.

Наприкінці курсу я познайомлю вас із магазином додатків Shopify. У магазині додатків ви можете знайти приголомшливий додатковий функціонал, який допоможе вивести ваш інтернет-магазин на новий рівень.

Далі натисніть "Upload image". Фотографія вашого товару є ключовим елементом сторінки вашого товару. Вона допомагає вам висловити довіру та якість, а також дає покупцеві можливість уявити, ніби він уже володіє вашим товаром. Щоб зображення товарів та колекцій можна було додати до Shopify, файл зображення повинен мати розмір менше 20 мегабайт.

Я рекомендую використовувати інструмент стиснення для оптимізації будь-яких зображень, що додаються на сайт, щоб зберегти високу якість, але зменшити розмір. У розділі ресурсів нижче я поділилася посиланням на сервіс стиснення. Можливо, ваші зображення і так менше 20 мегабайт. Але якщо вони надто великі, ви можете стиснути файли, щоб їх можна було завантажити в Shopify.

Перше зображення для кожного товару називається основним зображенням. Основне зображення може відображатися на сторінках колекцій, сторінці кошика, сторінці оформлення замовлення та на вашій домашній сторінці. Переконайтеся, що ви вибрали у якості основного зображення те, яке чітко відображає товар.

Після додавання зображення відредагуйте "альтернативний текст". Альтернативний текст допомагає людям з вадами зору зрозуміти, що знаходиться на зображенні. Альтернативний текст також сканується пошуковими системами, щоб визначити, що на фотографії. Так воно зможе більш релевантно відображатися при пошуку зображень. Створюйте альтернативний текст коротким та інформативним. Рекомендується використовувати не більше 125 символів.

Тепер вам потрібно додати ціну. Це та сума, яку ваші покупці заплатять на сторінці чекауту. Ви можете відображати як початкову, так і знижену ціну, якщо у вас розпродаж. Поле "Cost per item" дозволяє відстежувати закупівельну вартість товарів, які ви продаєте. Якщо ви використовуєте план «Shopify» або вище, ви зможете на основі даних цього поля створювати звіти для аналізу вашого прибутку.

Позначте відмітку "Charge taxes on this product", якщо товар оподатковується. Докладніше про податки ми поговоримо в пізніших уроках. У розділі "Inventory" ви побачите можливість додати одиницю складського зберігання, також відому як SKU. SKU допоможе вам організувати свій інвентар і обробляти замовлення швидше. Якщо ви новачок у SKU, ви можете створити свій власний формат, який має для вас сенс. Як власник бізнесу, я можу точно сказати вам, що SKU допомагає в довгостроковій перспективі.

У вас також є можливість використовувати штрих-коди. Знову ж таки, якщо ви тільки починаєте і продаєте тільки онлайн, вам поки це не потрібно.

Поле "Inventory" дозволяє Shopify відстежувати ваш інвентар для вас. Введіть тут кількість товарів, які у вас є на складі. Якщо ваші товари розкидані по кількох складах, ви можете додати локацію та окремий інвентар для кожного складу. Якщо ви тільки починаєте, це може бути зайвим для вас, хоча про це слід пам'ятати на майбутнє. На даний момент усі ваші товари можуть складуватися вдома. Так починає більшість людей. Якщо ви хочете додати розташування складу, ви можете зробити це в розділі "Settings" панелі адміністратора.

Нижче сторінки в розділі "Shipping" вкажіть, чи є ваш товар фізичним. Якщо ви продаєте цифрові товари або послуги, які не потрібно надсилати поштою, не відмічайте цю опцію. Якщо ви не заповнете ці дані відразу, ви нічого не втратите.

Налаштування доставки для кожного товару допоможуть розрахувати вартість їх доставки для покупця при оформленні замовлення. Для цього системі потрібно знати розмір, вагу посилки та відстань до покупця. Вартість доставки - це те, що ви повинні заплатити за доставку як відправник. Ви самі вирішуєте, чи будуть ці витрати включені в остаточний рахунок ваших клієнтів, чи ви сплатите вартість доставки самостійно.

Я можу вам сказати, що одна з найпривабливіших пропозицій, на яку погоджуються покупці при здійсненні покупок, - це безкоштовна доставка. На сьогодні, це майже очікувано. Розгляньте можливість включення вартості доставки в загальну ціну товару замість того, щоб додавати її окремо на сторінці оформлення замовлення. Ми поговоримо про стратегії доставки більш детально пізніше в цьому курсі.

Отже, якщо у вас є дані про розміри та вагу товару, додайте їх. Ви можете додати країну походження товару, а також тарифний код уніфікованої системи. Цей код використовується митницею для застосування правильних митних тарифів до міжнародних замовлень. Це прискорює митний процес.

У розділі "Fulfillment service" виберіть тип послуги, яку ви будете використовувати для доставки. Обробка замовлень, якщо ви з нею не знайомі, означає процес збирання ваших товарів, їх упаковки та відправлення вашому покупцю. Буквально - обробка вашого замовлення. Отже, якщо ви збираєтесь робити це самостійно, оберіть "Manual". У процесі розвитку свого онлайн-бізнесу ви, можливо, почнете працювати з партнерами з виробництва та реалізації. Тоді ви зможете вибрати інші варіанти обробки замовлень, які пропонують ваші партнери.

Якщо ваш товар має різні властивості, такі як розмір або колір, ви можете вказати їх у наступному розділі. Введіть доступні варіанти товару, розділяючи їх комою. Я можу продавати один і той же чай у листовому або пакетованому вигляді та в бляшаних банках різного розміру. Це все варіанти одного і того ж товару. Вам потрібно ввести значення (ціна, інвентар, SKU) для кожного варіанта, як ви зробили це раніше.

Внизу сторінки ви можете побачити те, як пошукові системи відобразять ваш товар у пошукових результатах. Це частина вашої внутрішньої SEO-стратегії. SEO – це оптимізація елементів на веб-сайті для покращення рейтингу та видимості сторінок у пошукових системах. Пам'ятаєте, що ми говорили про написання заголовка та опису в ясній та лаконічній формі? У цьому SEO-розділі ви можете налаштувати те, що має бачити пошукова система, якщо це має відрізнятися від того, що побачать ваші відвідувачі. Натисніть "Edit website SEO", щоб внести зміни. За замовчуванням, значення SEO-полів є копією назви та опису товару, які ви вже написали, тому їх не обов'язково міняти.

Якщо прокрутити вгору, то на самому верху ви побачите блок "Product availability". Натисніть "Manage", після чого з'явиться список ваших активних каналів продажу. Канали продажів дають вам нові можливості продавати та просувати свій товар. Вони є різними торговими майданчиками, на яких ви можете продавати свою продукцію. Думайте про свої канали продажу як про спосіб досягнення ваших клієнтів там, де вони вже є і вже проводять свій час. Коли ви вперше запускаєте свій магазин, ваш інтернет-магазин буде вашим першим каналом продажу. Ви дізнаєтеся більше про активацію нових каналів продажів пізніше в цьому курсі.

Прямо під цим блоком знаходиться блок "Organization". У міру зростання асортименту ваших товарів вам знадобиться більш простий спосіб управління розділами ваших товарів та об'єднання їх у групи. Це допоможе вашому бізнесу залишатися організованим, а вашим покупцям буде зручніше орієнтуватися у вашому інтернет-магазині. Немає необхідності додавати це зараз. Але, як і у випадку з інформацією про доставку, чим більше ви додасте з часом, тим точніше і простіше буде керувати бізнесом.

Коли ви закінчите створення товару, натисніть "Save". Ви можете побачити товар, який ви додали до свого магазину, натиснувши "View product". Ви можете продовжити додавати товари зараз або повернутися і додати їх пізніше, навіть після запуску вашого магазину.

Якщо у вас є будь-які питання щодо додавання товару, зверніться до нашої чудової служби підтримки клієнтів у будь-який час за адресою https://help.shopify.com

У наступному уроці я покажу вам, як створити колекцію.

Додайте товар зараз. Це легко, і вы зможете відредагувати, сховати або навіть видалити його пізніше.