Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Як використовувати TikTok для вашого бізнесу


Як використовувати TikTok для вашого бізнесу
3 хв

Опис курсу
Транскрипція
Наступні кроки

З мільярдами завантажень, немає сумнівів, що TikTok є популярним сервісом. Це також означає, що він є цінною платформою для творців контенту та брендів, які прагнуть підвищити залученість, розширити свою аудиторію та охопити мільйони людей.

Ось 5 порад, які допоможуть оптимізувати TikTok для вашого бізнесу:

  • Зареєструйте професійний обліковий запис. Це дасть вам уявлення про щотижневі та щомісячні перегляди. А також додаткову аналітику для відстеження та розуміння ефективності ваших відео.
  • Оптимізуйте своє ім'я користувача та біографію, використовуючи те саме ім'я та профіль, що й в інших соціальних мережах. Це створює ефект знайомства та довіри серед ваших соціальних каналах.
  • Вивчіть хештеги #ForYou і вкладки Discovery, щоб отримати загальне уявлення про платформу і подивитися, що інші компанії, наприклад ваші конкуренти, роблять у TikTok.
  • Покажіть інший бік вашого бренду. Контент TikTok сирий та грайливий, а це означає, що це відмінний інструмент, щоб бути автентичним та спілкуватися зі своєю аудиторією на глибшому рівні.
  • Використовуйте хештеги у своїх повідомленнях, щоб націлитись на потрібну аудиторію та залучити більше користувачів на свою сторінку.

Підходить чи TikTok для вашого бізнесу? Якщо ви були б невпевнені, відповідаючи на це питання, я б сказала, починайте.

Привіт, я Хейлі Дасович. Я тренер по YouTube і соціальним мережам із Сан-Франциско. І сьогодні ми поговоримо про те, як ви можете використовувати TikTok для свого бізнесу або особистого бренду.

Вам не потрібно бути експертом по відео або танцям, щоб знімати відео в TikTok. Є багато способів оптимізувати TikTok для свого бізнесу.

При створенні облікового запису обов'язково виберіть TikTok pro. Професійний обліковий запис дає вам уявлення про тижневі та щомісячні перегляди з додатковою аналітикою, яка допоможе вам відслідковувати та підвищувати ефективність вашого відео.

В ідеалі, потрібно, щоб ваше ім'я користувача співпадало з ім`ям, яке ви використовуєте для інших своїх каналів, щоб залишатися відповідно до вже створеного бренду.

Вибираючи фотографію профілю, переконайтеся, що на ній чітко буде видно логотип вашого бренду або використайте свій усміхнений знімок. Варто відзначити, що рекомендується використовувати ту саму фотографію профілю у всіх ваших облікових записах у соціальних мережах.

Як і в будь-якій соціальній мережі, ваша біографія — це ваш шанс представити себе або свій бренд. Тож опишіть себе. Це може бути просто опис із використанням ключових слів, що стосуються бренду, а також відображають вашу цінність і мету вашого бренду.

У вашій біографії TikTok може бути до 80 символів. Щоб заощадити місце, ви можете використовувати смайлики. Емодзі можуть демонструвати товари чи послуги вашого бренду. Наприклад, якщо ви працюєте в інтернет-магазині одягу, ви можете додати смайлик у вигляді футболки.

Обов'язково додайте інформацію про те, як з вами зв'язатися. Ваша остання строка може бути посиланням на ваш веб-сайт із призивом до дії відвідати його.

Після того, як ваш обліковий запис створений, прийшов час зробити ваше перше відео. Якщо ви не впевнені в тому, яке відео ви маєте зняти, отримайте загальне представлення про платформу, переглянувши сторінки інших користувачів.

Також може бути корисно вивчити вкладку "Discovery" і стежити за хештегами, щоб бачити, що роблять інші компанії, у тому числі ваші конкуренти. Хештеги грають величезну роль у TikTok.

Коли на вкладці "Discovery" з'являється нова публікація, до неї приєднуються мільйони користувачів. Коли ваше відео бере участь у відеотрендах "Discovery", це збільшує ваші шанси на те, що воно стане вірусним.

Завжди використовуйте хэштеги в описі ваших твітів, щоб ви могли орієнтуватися на потрібну аудиторію та залучити більше користувачів на свою сторінку.

Як і при будь-якій іншій стратегії контенту в соціальних мережах, краще всього створити календар контенту. Почніть з мозкового штурму ідей, щоб ви могли спланувати об`єм свого контенту на наступний тиждень або наступний місяць. Коли ви почнете створювати контент, притримуйтесь зручної для вас частоти публікацій.

TikTok — це платформа, де можна показати свою індивідуальність. Більша частина контенту TikTok створена зі смартфонів, не перевантажена і не виглядає професійно. Приманка TikTok полягає в тому, що він неформальний, випадковий і сирий. Так що не бійтеся вийти за рамки бренду. Це співтовариство користувачів і брендів, які експериментують з викликами, ведуть себе безглуздо та ігриво, і показують себе з іншої сторони. Вам не потрібно занадто багато зусиль, щоб придумати ідеї контенту для TikTok.

TikTok — це платформа з музикою. Так що, якщо є популярна пісня, яка стає вірусною, або популярний звуковий фрагмент, ви можете використовувати його для свого власного відео.

Або ви можете просто знайти існуючий контент і внести в нього свій внесок.

До речі, компанія Shopify нещодавно оголосила про своє комерційне партнерство з TikTok. Цей новий канал продажів дозволяє таким продавцям, як ви, створювати та підключати свої облікові записи TikTok для бізнесу, а також розміщувати у своїй стрічці відеотвіти за допомогою Shopify.

Потрапити на TikTok — чудовий спосіб показати іншу сторону вашого бренду, створити нишеве співтовариство та залучити молоде покоління покупців. При правильній стратегії TikTok допоможе вам розвивати свій бізнес.

Встановіть канал продажу Tiktok. Цей додаток дозволяє створювати відеооголошення, відстежувати результати та керувати своїми замовленнями прямо з Shopify.