Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Створюйте "знаходжуваний" контент для залучення нових клієнтів


Створюйте 'знаходжуваний' контент для залучення нових клієнтів
3 хв

Опис курсу
Транскрипція
Наступні кроки

У цьому відео ви дізнаєтесь, як розвинути свою контент-стратегію за допомогою даних пошукових систем.

Ми поговоримо про те, як:

  • Давати відповіді на запитання ваших клієнтів.
  • Заглибитись у теми та розділи, на які добре відгукнуться ваші клієнти.
  • Створювати стратегію для кожної платформи, де ви публікуєте свій контент.

[Грає музика] 81% покупців вивчають інформацію перед покупкою, 81%. Ми живемо в часи покупця, який самонавчається. Це хороші новини для вас. Бо, коли люди готові купити щось нове в Інтернеті, вони часто шукають назву продукту, як використовувати продукт або ж порівнюють бренди, щоб знайти найкраще з того, що підходить для них.

Або вони просто шукають, як вирішити проблему, з якою вони зіткнулися, і шукають продукт, який полегшить їхнє життя. Усі ці дані, питання, фрази збираються пошуковими системами. Отже, ви знаєте, що робити – ви можете використовувати ці дані у своїх інтересах і створювати контент, який люди вже шукають.

У цьому відео ви дізнаєтесь, як розширити свою контент-стратегію, використовуючи дані пошуку.

Крок перший, проведіть невелике дослідження. Почніть з пошуку в Google, щоб дізнатися, які типи контенту вже добре зарекомендували себе у вашій галузі. Чого не вистачає? Використовуйте такі інструменти, як Google AdWords, Analytics, Trends або Answer The Public, щоб знайти слова та фрази, які люди використовують для пошуку продуктів у вашій галузі.

Ви зможете побачити контент, який з'являється на основі їх пошуку. Чи відповідає контент запитам користувача або чи могли б ви зробити краще? У чому ваш контент може заповнити пробіли?

Якщо ви знайдете ключові слова та фрази, які користувачі найчастіше використовують при пошуку, але не обов'язково найчастіше використовувані, перевірте рівень конкуренції за цими словами. Оскільки ви зможете створити контент, який заповнить ці прогалини на ринку.

Що підводить нас до третього кроку – створення вашого контенту. Стовпи вашого контенту – це набір тем, конкретних розділів або описів для продажу ваших продуктів, які можна розбити на матеріали. Кожен з них може сприяти просуванню вашого бізнесу. Завдяки постам у блогах, електронним книгам, відео, кампаніям електронною поштою. Ви зрозуміли ідею.

Ви можете використовувати Shopify як приклад створення стовпів контенту. Публікація підприємницьких історій та оновлень продуктів може служити гарною бізнес-порадою для малого та середнього бізнесу.

Останній крок, коли йдеться про теми і створення контенту, – розвивайте цей напрямок вшир і вдалину. Подумайте про всі можливі способи створення контенту, який допоможе вашим клієнтам зрозуміти, чому ваші бренди або ваші продукти необхідні для створення того життя, яке вони хочуть.

Перш ніж я піду, я дам вам кілька порад, щоб пошукові системи могли легко знайти ваш контент. Використовуйте ключові слова (які вибрали для створення контенту) у заголовках, описах, метаданих та соціальних підписах. Коли ви думаєте про новий блок контенту, спочатку подумайте про цінність, яку ви хочете донести до читача. І як ви доставлятимете цінність по різних каналах збуту.

Наприклад, історію про те, як ви створили свій бренд, найкраще розповісти у блозі. Ви можете створити швидке відео для Tik-Tok або Instagram, що відображатиме тему в блозі. Написати тизер у Твіттері, додавши посилання на публікацію у вашому блозі. І використовуйте ваші публікації в маркетинговій кампанії електронною поштою.

Одна тема, три стратегії поширення, все дуже просто, чи не так? Створення контент-стратегії, безумовно, вимагає попередньої роботи. Але в довгостроковій перспективі це окупиться.

Слідуючи цим крокам, ви матимете ясний порядок дій для демонстрації особливостей і переваг ваших продуктів таким чином, щоб ваші клієнти могли легко сприйняти їх.

Дякую за перегляд.